Living Smart
Image default
Woningen

De voordelen van een infrarood kachel

Nu de gasprijzen de lucht inschieten, zijn mensen steeds meer opzoek naar een passend alternatief als bron van warmte. Een techniek die de laatste jaren steeds populairder wordt, is het gebruik van infrarood. Dit is te vergelijken met het elektrisch verwarmen, alleen dan met ontzettend veel (extra) voordelen. Het grote voordeel deze manier van verwarmen, is dat het een stuk duurzamer is, maar ook de panelen verkrijgbaar zijn in alle vormen en maten. Je kunt er zelfs voor kiezen een infraroodpaneel aan te schaffen in de vorm van een schilderij. Kortom, is het wat voor jou? De voordelen lees je hier!

Waarom een infrarood kachel?

De keuze voor een infrarood kachel is voor de meesten nog een ver van hun bed show. Toch zijn deze kachels inmiddels toch al zo’n 10 tot 15 jaar beschikbaar op de markt. De techniek heeft zich in de afgelopen jaren dusdanig ontwikkeld, dat het opwarmen van verschillende ruimtes perfect kan worden gefaciliteerd door een infrarood kachel. Deze vorm van verwarmen verbruik je doorgaans een stuk minder energie en heeft het voor diegene met de ouderwetse radiatoren ook qua ruimte een enorm voordeel. Deze panelen zijn namelijk een stuk kleiner en compacter dan de verwarmingselementen zoals we deze kennen. Een infrarood terrasverwarmer kan je dan weer gebruiken om jezelf buiten warm te houden tijdens koudere avonden.

Voordelen

Eén van de voornaamste redenen waarom men kiest voor het gebruik van een infrarood kachel, is toch wel de besparing op energie. Waar de normale verwarming werkt op gas, geldt dit bij deze vorm van verwarmen niet. De infrarood kachel werkt namelijk op elektriciteit. Je bent dus niet alleen een stuk duurzamer, maar ook financieel zal het enorm schelen. Is je huis voorzien van zonnepanelen, dan zal een groot deel van de gevraagde capaciteit hieruit geput kunnen worden. Een ander voordeel, is dat je de panelen in allerlei vormen en maten kunt krijgen. Zoals we al eerder hebben genoemd kun je hem laten verwerken in de muur, maar ook als schilderij. Dus ben je opzoek naar een prachtig schilderij voor boven je bank, dan is dit dus bij uitstek de gelegenheid om deze twee zaken met elkaar te combineren. Dus ook qua ruimte is het een stuk efficiënter.