Living Smart
Image default
Verbouwen

Schroeven rvs

Bij het verbouwen is het de bedoeling dat niet een dag later alles weer naar beneden komt vallen. Het gebruiken van kwalitatief goede schroeven is dan ook zeker belangrijk. Schroeven van rvs zijn kwalitatief goede schroeven die niet oxideren. Oxideren is het proces waarbij ijzer roest, dit wordt ook wel ijzeroxidatie genoemd. Absoluut iets wat je wilt vermijden, hierdoor is het slim om te kiezen voor rvs schroeven.

 

Voordelen rvs schroeven

Rvs is de afkorting van roest vrij staal, waarbij deze schroeven uitermate geschikt zijn voor buiten gebruik. Het voordeel hiervan is dan ook dat de schroeven jaren mee kunnen en niet snel aan vervanging toe zijn. Schroeven van rvs zijn dan ook zeer handig bij het bouwen van tuinmeubels, vlonders of ander houtwerk dat buiten staat. Naast het buitengebruik kunnen rvs schroeven natuurlijk ook binnen gebruikt worden. Vooral wanneer er geboord wordt met zeer hoge schroeven zijn rvs schroeven aan te raden. Schroeven van rvs worden namelijk beschermt doormiddel van hun verzinklaag. Wordt deze verzinklaag aangetast, dan is de schroef wel weer vatbaar voor roest.

 

Pluggen voor schroeven

Naast houtwerk is het ook mogelijk om schroeven te gebruiken in beton of ander materiaal. In dit geval zal er eerst een gat moeten geboord worden. Hier kan niet gelijk een schroef in geplaatst worden, maar zal er eerst een plug gemonteerd moeten worden. Dit zorgt voor extra grip en hierdoor valt de schroef niet meer gemakkelijk uit het gat. Er zit nogal verschil in de soorten pluggen die er zijn. Standaard pluggen zijn vooral gemaakt voor beton en ander massief bouwmateriaal. Heb je een ander soort bouwmateriaal, dan kom je al snel uit bij de universele plug. Deze kan gebruikt worden in bijna elke muur. Voor zwaarder materiaal kan er gekozen worden voor holle wandpluggen. Deze kunnen meer gewicht hanteren.

https://proboproducts.nl/1172-rvs-schroeven