Living Smart
Image default
Badkamer en toilet

Een correctie of vergroting

Een ooglidcorrectie bovenoogleden is een van de meest populaire ingrepen in ons land. 1 op de 7 mensen ondergaan zo een ingreep. Een vermoeid of verouderd uiterlijk kan een reden zijn voor hangende oogleden. Tijdens de operatie wordt een stukje huid weggehaald bij de oogleden zodat het niet meer kan blijven hangen. Een frisse blik krijg je direct weer terug en het litteken is niet zichtbaar aangezien die in een huidplooi valt.

 

Bij een ingreep is het belangrijk dat het er natuurlijk uit ziet. Je wilt niet dat mensen het opvalt dat je een ingreep hebt laten doen. Het moet er goed en natuurlijk uit zien waardoor mensen alleen opvalt hoe goed u er uit ziet. Verder is het belangrijk dat je de ogen goed kunt sluiten na de operatie. Het zal direct na de ingreep vrij lastig zijn, maar als alles genezen is moet het goed te zien zijn. De arts kan door een test uit te voeren zien of het mogelijk is.  Het is verder belangrijk dat je geen laser behandeling kiest. Dit is niet de juiste manier bij ooglidcorrecties. Hetzelfde geldt voor borstvergrotingen waar geen lasers bij nodig zijn. Verder mogen er ook geen oplosbare hechtingen worden gebruikt. Sommige artsen doen dit toch wel. Er kunnen namelijk infecties ontstaan of een lelijk litteken achter blijven. Dit wil je voorkomen door normale hechtingen te gebruike ndie er later uitgehaald worden.

 

Een ingreep duurt zo ongeveer 45 minuten. Dit is vanaf het moment de huid wordt afgetekend met markeerstift tot de operatie klaar is. Na een week kom je terug om de hechtingen er uit te halen. De wond zit meestal op een plek die in een huidplooi valt. Zo kun je dus vrij snel weer naar buiten en normale dingen doen omdat de wond niet zichtbaar is en wel mooi kan genezen op de plek in de huidplooi.

https://faceland.nl/