Living Smart
Image default
Woningen

Het kiezen voor een elektrische boiler

Een elektrische boiler is een apparaat dat warm water produceert door middel van elektriciteit. Het wordt gebruikt voor baden, douchen en andere huishoudelijke taken die veel warm water vereisen. Elektrische boilers zijn vaak kleiner dan gasboilers en hebben minder onderhoud nodig. Omdat ze geen luchtverontreinigende stoffen uitstoten, worden ze ook vaak als milieuvriendelijk beschouwd. 

Elektrische boilers bestaan ​​uit twee belangrijke componenten: de boiler en de verwarmingselementen. De boiler bestaat uit een reservoir dat is gevuld met water en dat wordt verwarmd door de verwarmingselementen. De boiler heeft een thermostaat om de temperatuur te regelen en kan ook zijn uitgerust met verschillende veiligheidsvoorzieningen, zoals drukregelaars en oververhittingsbeveiliging. 

Verschillende type elektrische boilers verkrijgbaar

 Er zijn twee soorten elektrische boilers: tankless en tanktype boilers. Tankless boilers produceren onmiddellijk warm water wanneer ze worden aangezet, maar gebruiken meer energie dan tank type boilers die water in voorraad houden voor later gebruik. Tank Type boilers zijn energie-efficiënter, maar de warmte inhoud van het water wordt beperkt door de capaciteit van de tank. 

Als u op zoek bent naar een boiler die energie-efficiënt is en lage onderhoudskosten heeft, dan is een elektrische boiler misschien wel iets voor u. De investering in aanschaf en installatie kan wat hoog zijn, maar als je rekening houdt met de lange termijn effectiviteit, kan het zelfs een goede investering zijn. Hiervoor kan je het beste eens op de website van 123installatiematerialen.nl kijken. Dit bedrijf denkt niet alleen met je mee, maar helpt je ook met plezier op weg om de beste keuze te maken.

https://www.123installatiematerialen.nl/boilers/