Living Smart
Image default
Bedrijven

Steigerhouten meubelen voor in je huis

Steigerhout is een geweldig soort hout dat zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Het is tegenwoordig steeds populairder als materiaal voor het maken van meubels. Er zijn een aantal redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor steigerhouten meubels. Eén van de belangrijkste redenen waarom steigerhout populair is voor meubels, is zijn robuustheid. Steigerhout is ontworpen om zwaar belast te kunnen worden en is daarom uitermate geschikt voor het maken van stevige meubels. Of het nu gaat om een eettafel, bank of kast, steigerhouten meubels zullen jaren meegaan en weinig onderhoud nodig hebben. Een andere reden waarom steigerhout populair is, is vanwege de natuurlijke uitstraling die het heeft. Het is een onbehandeld materiaal dat natuurlijke kleuren en structuren heeft en daardoor een rustieke en natuurlijke sfeer in huis brengt. Het is ook een milieuvriendelijke optie, omdat het afkomstig is uit gerecycled hout. Daarnaast zijn deze meubels goed te betalen. Maar hoe kun je deze in en rondom je huis plaatsen? Lees er hier meer over!

In de eetkamer

Een steigerhouten tafel geeft je eetkamer een prachtige natuurlijke look. Tegenwoordig zijn er veel opties om deze op maat te laten maken en is er keuze uit nieuw, blank hout of verouderd hout. Zo is er voor iedere stijl eetkamer wel een steigerhouten tafel die er feilloos bij past.

In de tuin

Deze is perfect voor in de tuin: de bank steigerhout. Steigerhouten banken zijn heel duurzaam en zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Het is daarom een goed idee om een steigerhouten bank in je tuin te plaatsen. Niet alleen is het een duurzame optie, maar ook ziet hij er enorm stijlvol uit. Deze bank is dus de perfecte optie als je graag feestjes of barbecues organiseert, of regelmatig bezoek krijgt.

Een kledingkast van steigerhout

Niet alleen kun je meubelen van steigerhout kwijt in de tuin of woonkamer, maar ook in de slaapkamer. Zo ziet een steigerhouten kledingkast er enorm elegant uit en kun je ook weer kiezen uit verschillende soorten uitvoeringen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kast met schuifdeuren of openslaande deuren. Voor ieder wat wils!

Een bed van steigerhout

Je hoeft het in de slaapkamer niet alleen maar bij een steigerhouten kledingkast te houden. Tegenwoordig zijn er ook bedden van steigerhout. Doordat dit materiaal zo duurzaam is, zal je bed ook enorm lang meegaan. Met een steigerhouten kledingkast en bed, zorg je ook voor eenheid in de slaapkamer.  Je hoeft dan niet meer na te denken over andere soorten materialen die bij elkaar passen. Het vinden van een materiaal dat er eleganter en natuurlijker uitziet dan steigerhout zal moeilijk zijn. Er zijn verschillende opties voor het verwerken van dit prachtige materiaal in je huis en tuin. Tafels, banken, kledingkasten en zelfs bedden. Het kan allemaal!