Living Smart
Image default
Energie

Het laten aanleggen van extra stopcontacten

Doordat mensen steeds meer elektrische apparaten in huis hebben, hebben we ook steeds meer stopcontacten nodig. Denk aan het opladen van je telefoon naast je bed of het opladen van je elektrische tandenborstel in de badkamer. Elke kamer in huis heeft tegenwoordig stopcontacten nodig. Het is niet verstandig alle extra apparaten in een verlengsnoer te stoppen. Dit kan kortsluiting geven. Daarom is het verstandig extra stopcontacten aan te leggen. Sommige mensen denken dit prima zelf te kunnen. Toch brengt het werken met elektra de nodige risico’s met zich mee. Heb jij wel die professionele hulp nodig bij het laten aanleggen van extra stopcontacten? Ga dan naar elektriciens in de buurt

Een extra stopcontact in de keuken

Het is vooral in de keuken erg prettig om extra stopcontacten te hebben. In de keuken wordt gebruik gemaakt van zware apparatuur. Denk aan het koffiezetapparaat of de waterkoker. Wanneer dit soort apparatuur in een verlengsnoer wordt gestopt, kan dit sneller tot kortsluiting leiden. Daarom is het belangrijk om voldoende stopcontacten in de keuken te laten aanleggen. Houd hierbij rekening met de plek van het stopcontact. Het is belangrijk om het stopcontact niet te dicht bij de kraan te plaatsen. Wanneer er water in het stopcontact komt kan dit kortsluiting veroorzaken. Mogelijk is hierbij zelfs risico op brand. Het is dus belangrijk hier rekening mee te houden.

Een extra stopcontact in de badkamer

Zelfs in de badkamer gebruiken we tegenwoordig steeds meer elektrische apparaten. Denk hierbij aan de föhn en de elektrische tandenborstel. Deze apparaten moeten allemaal een keer in de oplader. Het is daarom belangrijk voldoende stopcontacten in de badkamer te hebben. In de badkamer is de kans nog groter dat er water of vocht bij het stopcontact komt. Het is dus belangrijk in de badkamer extra voorzichtig met elektra om te gaan. Er zijn speciale regels opgesteld waar een stopcontact in de badkamer aan moet voldoen. Het is belangrijk deze regels te kennen voordat je een extra stopcontact aansluit in de badkamer. Bij twijfel is het belangrijk altijd hulp in te schakelen van een elektricien.