Living Smart
Image default
Energie

Wat houdt het GvO certificaat precies in?

Het GvO certificaat, oftewel het Garantie van Oorsprong certificaat, is een digitaal certificaat waarmee bewezen kan worden waar en hoe groene stroom is opgewekt. Niet voor niets wordt dit certificaat ook wel het groencertificaat genoemd. Maar wat zegt die certificaat nu precies? Heel simpel. U bent ervan verzekerd dat 1 Megatwattuur (MwH) stroom ergens in Europa op een duurzame manier is opgewekt. Jouw stroom is dus daadwerkelijk groen en duurzaam. Vergelijk vandaag nog verschillende groene energieleveranciers online en sluit gemakkelijk het contract waar jouw voorkeur naar uitgaat af. Klinkt aantrekkelijk, toch? Jij wenst toch ook bij te dragen aan een duurzame toekomst?

Groen gas via dezelfde leverancier

Hoe zit dat met groen gas? Welke Energieleverancier begrijpt als geen ander dat je deze vraag hebt. Voor groen gas geldt het hetzelfde als groene stroom. Aan de hand van het Garantie van Oorsprong certificaat zie je eenvoudig of je gecompenseerd gas krijgt in huis. Dit betekent dat ergens in Europa gecompenseerd wordt door bijvoorbeeld de aanplant van nieuwe bossen. Benieuwd welke energieleverancier het groenst is en dus daarmee op de best mogelijke manier een duurzaam steentje bijdraagt aan het milieu? Je vergelijkt alle leveranciers in een helder overzicht online. De zes groenste energieleveranciers leveren bijna allemaal voor 100% groene energie uit Nederland!

Bekijk de energietarieven online

Natuurlijk wil je niet teveel betalen voor gas en stroom. Daarom is het een verstandige keuze om van tevoren verschillende energietarieven met elkaar te vergelijken. Vul gegevens zoals je postcode en het verbruik in. Woon je alleen, met jouw partner, met een klein of groot gezin? Geef het aan en zie in een oogopslag verschillende scherpe tarieven van verschillende leveranciers. De maandprijs is berekend op basis van een gemiddeld huishouden bij 2500 kWh stroom en 1000m3 gas. Het is verstandig om regelmatig te vergelijken, aangezien de variabele energietarieven twee keer per jaar veranderen. Voor welke groene leverancier kies jij binnenkort?