Living Smart
Image default
Energie

Tekenen dat u een elektricien nodig heeft

Elektrische bedrading is ingewikkeld en kan behoorlijk gevaarlijk zijn en het is moeilijk om tekens te herkennen die de noodzaak van een elektromonteur uit Hilversum rechtvaardigen. Een amateur-elektrische klus kan leiden tot slechte bedrading, overbelaste circuits, verbindingen of defecte aarding. Deze situaties zijn gevaarlijk voor u, uw gezin en uw eigendommen. Hoewel het verleidelijk kan zijn om te proberen geld te besparen door het zelf te doen, of door uw vriend te vertrouwen om te helpen, kunt u het geld beter uitgeven om de klus te klaren door een professionele elektricien in te huren. Laten we een vrij algemeen scenario nemen, als uw zekeringen blijven doorbranden, of uw stroomonderbrekers blijven struikelen. U kunt de zekeringen blijven vervangen, maar u weet misschien niet of ze het goed doen of zelfs de juiste vervangen. Een zekering van 20 of 30 ampère inschroeven als vervanging voor een 15 is verleidelijk, maar u kunt brandgevaar veroorzaken door uw bedrading te overbelasten. De slimmere zet is om een ​​professionele, gecertificeerde elektricien te bellen om uw circuit te bedraden. Aangezien de meeste gevaren kunnen worden voorkomen, is het belangrijk om waarschuwingssignalen in de gaten te houden. Laten we eens kijken naar enkele van de tekenen die erop kunnen wijzen dat u een elektricien moet inhuren.

Verlengsnoer overbelasting en flikkerende lampjes

Afgezien van de esthetiek, is er een reden waarom elektrische draden binnenmuren moeten worden begraven. Ongestoorde bedradingssystemen zullen langer werken, waar gestoorde bedradingssystemen potentieel voor problemen vertonen. Ook als u flikkerende of dimmende lichten ziet, worden deze hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een probleem dat groter is dan de armaturen zelf. Overweeg om lampen naar verschillende circuits te verplaatsen of speciale lijnen te installeren voor grote apparaten of bel gewoon een professional als er geen veranderingen zijn.

Hete schakel-platen of -uitgangen

Zelfs wanneer apparaten warmte produceren, mogen er nooit warme stopcontacten zijn. Elektrische stroom kan een bord enigszins warm maken, maar als u merkt dat het stopcontact heet is, zet dan de stekker uit en raadpleeg een elektricien. Als u een vreemde geur uit een stopcontact waarneemt, zet dan alles wat erop is aangesloten uit en haal de stekker uit het stopcontact. Vermijd het opnieuw te gebruiken totdat u een gekwalificeerde elektricien heeft ingeschakeld om het probleem op te lossen.