Living Smart
Image default
Bedrijven

Het verkopen van je kavel, wees voorbereid

Bij een verkoop kavel komt meer kijken dan men in eerste instantie denkt. Om deze reden zullen we in dit artikel kort stilstaan bij de belangrijkste punten qua voorbereiding. Hierdoor weet je zeker dat je alle informatie hebt om jouw kavel zo succesvol mogelijk te verkopen. Mocht je nog additionele informatie nodig hebben, dan is het aan te raden om contact op te nemen met een instantie die alles inzichtelijk brengt op het gebied van een kavel. Hierbij kun je denken aan een kadaster website. 

Zorg dat je alle informatie hebt omtrent het kavel 

Sta jij op het punt om een kavel te verkopen, dan is het wel van belang dat je de kadastrale grens weet. Je hiervoor het beste naar kadasterkaart.com gaan. Deze website heeft namelijk de mogelijkheid om per adres de kadastrale grenzen inzichtelijk te brengen. Daarnaast kun je ook additionele informatie vinden zoals het perceeloppervlakte, het bestemmingsplan en andere noodzakelijke informatie die een koper nodig heeft als die een kavel wilt kopen. 

Wil jij dus professioneel overkomen en zeker weet dat je alle vragen van de potentiële koper kunt beantwoorden? Dan is het zeker aan te raden om een dergelijk kadaster website te raadplegen en de informatie aan te schaffen. 

Bepaal de prijs correct bij het verkopen 

Het hebben van een kavel is natuurlijk fijn, maar waarschijnlijk heb je geen idee wat de waarde van de betreffende kavel is. Om hier inzicht in te verschaffen is het aan te raden om contact op te nemen met een verkoop makelaar die zich specialiseert in kavels. Hierdoor weet jij zeker wat de juiste prijs is voor jouw kavel. Je wilt natuurlijk bij het verkopen van jouw kavel niet teveel en zeker niet te weinig vragen.  

Hierbij is het wel goed om te benoemen dat een verkoopmakelaar extra geld vraagt voor het verkopen. Echter, is dit zeker de moeite waard omdat je volledig ontzorgt wordt waardoor jij geen omkijken hebt naar het proces. Daarnaast heeft de makelaar ook veel ervaring in het verkopen en weet hij wel raad met de kadastrale grenzen. 

Mocht je besluiten om met een makelaar in zee te gaan is het altijd aan te raden om van te voren goed te kijken met wie je in zee gaat. Een persoonlijke connectie is van belang omdat je zeker wilt zijn dat de kavel op correcte wijze wordt aangeboden bij potentiële aanbieders.