Living Smart
Image default
Aanbiedingen

Hiphop beeldende kunst op school

Hiphop beeldende kunst op school 

De hiphop cultuur is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest bekende muziek-, dans- en kunstculturen van de moderne tijd. Wat ooit begon als een blockparty in the bronx groeit uit tot een progressieve cultuur die vandaag de dag nog erg veel verschil maakt, en zo ook in de beeldende kunst. Zo is graffiti uitgegroeid tot een gigantische kunststijl en kennen we tientallen verschillende stijlen onder de graffitiparaplu.

Kleinkunstig organiseert leuke en uitdagende hiphop beeldende kunst workshops op het voortgezet onderwijs, dit doen zij ook met anderhalve meter afstand! 

Workshop Graffiti tags

De graffiti tag is misschien wel de meeste bekende variant van de graffitistijl. Bij deze stroming draait het allemaal om de naam van je groep, buurt of jou als artiest. De tag zet je neer om te laten zien dat jij er bent, en jij deze kunst maakt. Vroeger kende de graffiti tag een duistere kant en werd deze veel ingezet door bendes om hun territorium af te bakenen. Inmiddels zijn de graffiti tags meer iets voor kunstgroepen die graag de strijd met elkaar aan gaan. Bij de workshop graffiti tag leren de leerlingen hun eigen tag ontwikkelen en zetten, zo maken ze binnen 90 minuten hun eigen “piece”.

 

Workshop Graffiti Stencil 

Bij stencil graffiti draait het om snelheid, vroeger hadden graffiti artiesten namelijk weinig tijd om hun kunstwerk ergens te plaatsen omdat het illegaal was. Inmiddels is de stencil graffiti uitgegroeid tot iets veel groters en zijn er over de hele wereld wedstrijden waar wereldberoemde kunstenaars aan meedoen. Een bekende, maar toch nog altijd onbekende, stencil graffiti artiest is Banksy. Banksy, waarvan de echte naam onbekend is, spookt al jaren door het Verenigd Koninkrijk en laat overal zijn “pieces” achter. Leerlingen leren tijdens deze workshop hoe ze deze stencils kunnen maken en zetten natuurlijk aan het einde hun eigen “piece”. 

 

 

 

 

http://kleinkunstig.nl/hiphop-workshops-voor-school/hiphop-beeldende-kunst-workshop/