Living Smart
Image default
Winkels

Hoe zorg ik ervoor dat Google mijn website beter vindt?

Een website waar je veel geld voor hebt betaald moet natuurlijk als hij eenmaal online is wel wat gaan opleveren. Je hebt weinig aan een website die alleen wordt bezocht door je familie en vrienden. Die wisten je waarschijnlijk toch al te vinden als het om je bedrijf gaat. Google vindt jouw website aan de hand van zoekwoorden. En als die zoekwoorden populair zijn bij mensen die Google gebruiken, dan komt jouw website hoog in de zoekresultaten. Maar daar moet je wel wat voor doen.

Welke zoekwoorden zijn bruikbaar?

Het is de kunst om op je website zoekwoorden te gebruiken die zorgen voor een goede vindbaarheid. Je kunt webteksten schrijven voor je website waar deze woorden in voorkomen. Daarvoor moet je dan eerst even onderzoek doen naar populaire zoekwoorden voor jouw branche. Plaatsnamen doen het daarbij altijd goed. Staat jouw kapperszaak in Goes, dan is “kapper Goes” een goede zoekwoordcombinatie. Heb je een ijssalon in Hulst, dan kies je voor “ijssalon Hulst”. Maar natuurlijk zijn er meer zoekwoorden te bedenken die je kunt gebruiken. Hoe meer populaire zoektermen je verwerkt in de teksten op je website, hoe groter de kans dat je site goed gevonden wordt.

Rendement halen uit je website

Bezoekers van je website moeten natuurlijk als het even kan klanten worden. Daarom is het ook belangrijk dat je in je website teksten op subtiele wijze aanzet tot verkoop. Wijs mensen op de mogelijkheid om een offerte aan te vragen of leg de nadruk op de kwaliteit of de prijs van de artikelen die je aanbiedt in je webshop. Als een bezoeker geprikkeld wordt om door te klikken blijft hij in ieder geval langer op de site en wordt de kans dus groter dat het leidt tot een aankoop of een offerte aanvraag.

Wil je niet zelf teksten schrijven?

Als je zelf niet in staat bent om goede teksten voor je website te schrijven dan kun je hiervoor een extern tekstbureau inschakelen. Zo kun je teksten laten schrijven met de juiste zoektermen. Een tekstbureau zorgt er ook voor dat die zoekwoorden ook weer niet te vaak in de tekst voorkomen. Dit zorgt er namelijk voor dat de zoekmachine je website als spam beschouwen. Dat wil je niet want daarmee wordt de vindbaarheid alleen maar slechter.

https://www.textmakelaar.nl