Living Smart
Image default
Duurzaam en gezond wonen

Bouwkundige keuring Alkmaar en het fenomeen warmte

Het fenomeen warmte uitgelegd door bouwkundige keuring Alkmaar

Zou je alle ramen open houden met de warmte in je auto?

Ik wed dat je niet wist dat je een windtunnel verwarmt en koelt!

Zeker de grootste bijdrage aan vocht op zolder zijn storingen in de bouwschil. (Natuurlijk ga ik ervan uit dat er geen water van buiten de envelop binnendringt – zoals een lekkend dak). Deze compromissen maken het gebouw ook minder efficiënt en zullen je portemonnee meer leeg maken als je je huis probeert te verwarmen en koelen.

Om dit probleem te begrijpen, is het handig om te denken aan iemands huis als een Tupperware-container. Het is duidelijk dat als we het deksel een klein kiertje laten (zoals een zoldertoegang die niet door weerstralen wordt verwijderd), of begint met het boren van gaten in de bodem, zijkanten en bovenkant, de container niet langer zijn werk zal doen – of op zijn minst minder efficiënt – in verhouding tot het aantal gaten, de grootte van de gaten en waar ze zich bevinden.

Er zijn nog andere factoren, maar laten we het eenvoudig houden voor vandaag.

Bouwtechnische keuring Alkmaar adviseert over de juiste isolatie

We kunnen het meest supergeïsoleerde huis ter wereld bouwen, maar als we de luchtstroom in en uit het gebouw niet controleren, kunnen onze inspanningen om te isoleren worden verspild. Een van de meest voorkomende, voor de hand liggende, alledaagse “omleidingen” die ik in huizen zie, zijn kleppen in open haarden. Deze schoorstenen halen 24 uur per dag geconditioneerde lucht uit het huis, met af en toe een pauze voor atmosferische omkering die kan optreden. Het scherm op de openhaard dat met pluizen wordt opgevuld, is de eerste aanwijzing dat dit gebeurt. Zelfs gesloten dempers zullen in de meeste gevallen deze beweging niet volledig stoppen. Het is een goed idee om in de context van het bouwen van energiezuinigere woningen brandwerende apparaten met open vlam te verwijderen.

Voor een eerlijk bouwadvies neemt u contact op met bouwkundig advies Alkmaar.

https://bouwkundige-keuringalkmaar.nl

Gerelateerde artikelen

Wie slim is, woont duurzaam

Marketing wordt technischer

Het is nu tijd om uw gas ketel te vervangen voor een DAT elektrische cv ketel.