Living Smart
Image default
Woningaanbod

Hoeveel is jouw huis waard?

Taxatie woning

Ben je van plan om te gaan verhuizen, wil je gaan verbouwen of lijkt het je gewoon leuk om te weten hoeveel je woning waard is, dan is een taxatie woning nodig. Bij de taxatie woning wordt de woning bekeken en wordt er dus geschat hoeveel de waarde van de woning is. Het is een waarde bepaling om te kijken wat de woning op dat moment van de taxatie waard is en voor hoeveel je hem dus op de woningmarkt kunt aanbieden als je de woning te koop wilt gaan zetten.

Woningtaxatie bij verbouwen

Ook is het leuk om de taxatie woning te weten wanneer je de woning wilt verbouwen. Dit hoeft niet eens een hele grote verbouwing te zijn met een aanbouw, ook binnen huis kan er veel veranderen door bijvoorbeeld een muur uit de woning te halen of er juist in te plaatsen, een trap te vernieuwen of juist een zolder trap plaatsen wanneer deze niet aanwezig is. Laat je de woning voor de verbouwen taxeren en na de verbouwing dan weet je wat de verbouwing heeft opgeleverd in de waarde van de woning. En of de waarde zover is gestegen dat je zelfs de kosten van de verbouwing erdoor gedekt zijn.

Sommige mensen doen juist een kleine verbouwen met bijvoorbeeld het plaatsen van een trap dit zijn vrij lage kosten en deze kosten heb je vaak snel terug verdiend met de waarde van het huis. Door een kleine aanpassing kan de woning namelijk al snel een paar duizend euro stijgen in de waarde en dit is natuurlijk alleen maar mooi genomen als je deze wilt aanbieden op de huizenmarkt.

http://www.kammingamakelaars.nl/taxatie/