Living Smart
Image default
Rechten

Je regelt de splitsing van appartementsrechten bij een notaris

Als je een appartement hebt gekocht, ben je automatisch eigenaar van appartementsrechten. Met deze appartementsrechten ben jij eigenaar én exclusieve gebruikseigenaar van een deel van het gebouw, jouw eigen appartement. Het is daarom erg belangrijk dat bij de verdeling van een gebouw in appartementen, de appartementsrechten van het gebouw gesplitst worden. Dit wordt gedaan aan de hand van een splitsingsakte bij een notaris. De notarissen van Kooijman Autar in Rotterdam staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Zij zorgen er bovendien voor dat je heel de akte begrijpt en gecontroleerd hebt dat jij de juiste rechten gekregen hebt, voordat je tekent. Ook als je een huis koopt, zit je bij dit notariskantoor goed. Je tekent hier de leveringsakte voor het huis én de hypotheekakte als je een hypotheek hebt aangevraagd.

Een testament opstellen

Wil je hulp bij het opstellen of aanpassen van een testament? Ook dat kan geregeld worden bij dit notariskantoor in Rotterdam. De notarissen luisteren goed naar wat je wensen zijn en door hun grote inlevingsvermogen en hun genoten opleiding zijn ze uitstekend in staat om precies de zaken vast te leggen die voor jou belangrijk zijn. Ook voor het opstellen van een samenlevingscontract of het wijzigen van huwelijkse voorwaarden ga je naar deze vakkundige notaris. Daarnaast regel je hier de voogdij en de afhandeling van het nalatenschap.

Zakelijke klanten

Naast particuliere hulp, kun je ook voor zakelijke aangelegenheden bij Kooijman Autar terecht, zoals het certificeren van aandelen. Staat er een bedrijfsoverdracht in familieverband op de planning? Maak dan een afspraak bij dit notariskantoor voor het certificeren van aandelen. Dit doe je met behulp van de contactgegevens op hun website. Tijdens het certificeren van aandelen worden het economisch belang en de zeggenschapsrechten van de aandelen van elkaar gescheiden. Dit wordt ook vaak gedaan bij werknemersparticipaties. Op deze manier kan de algemene vergadering namelijk besluiten nemen, zonder dat de werknemers hierbij aanwezig hoeven te zijn.