Living Smart
Image default
Sport

Met een gezonde recovery shake haal je meer resultaat uit je training

Als je gaat trainen dan is het belangrijk om dit goed voor te bereiden, ga dus nooit van huis zonder een recovery shake in je sporttas. Spieren die een forse inspanning hebben geleverd, zoals na een zware training, moeten de tijd krijgen om te herstellen. Maar daar hebben ze ook de juiste bouwstoffen voor nodig. Vooral koolhydraten, whey isolaat en whey hydrolisaat zorgen ervoor dat je lichaam direct aan de slag kan met het herstellen van de spieren. Spieren lopen namelijk tijdens inspanning kleine beschadigingen op. Dat is niet erg, dat is volkomen normaal. Het is de kunst dat het lichaam tijdens het herstel extra spierweefsel aanmaakt zodat je spieren na iedere training sterker worden.

Kies niet zomaar een sportdrank, ga voor de juiste samenstelling

Koolhydraten zitten ook in suikers. Dus als je het simpel bekijkt kun je ook aan spierherstel doen door na je training een gevulde koek te nemen, of een zak chips leeg te eten. Maar natuurlijk werkt het zo niet. Je moet wel kiezen voor gezonde koolhydraten. En die zitten in de recovery shake van S2 Sportvoeding. Deze koop je in poedervorm en maak je aan met melk. Dit kun je natuurlijk thuis al doen en vervolgens je drankje meenemen naar de sportschool. Het is namelijk belangrijk om een recovery shake direct na de inspanning te nemen en niet een uur later als je op je gemak thuis zit. Direct na de training, of na een sportwedstrijd, heeft een shake het meeste positieve effect op je spieren.

Een drankje voor je spieren is niet alleen gezond maar ook lekker

Sportdrankjes zijn echt niet alleen maar gezond, ze zijn ook lekker. Je kunt bij de recovery shake van S2 Sportvoeding kiezen uit de smaken choco, vanille en cappuccino. Omdat je je shake in poedervorm koopt kun je zelf de dosering bepalen. Voor een drankje van 250 cc gebruik je 1 tot 1,25 maatschepje poeder, voor een halve liter is dat 2 tot 2,5 maatschep. Goed shaken en meenemen in een bidon met dubbele wand zodat de drank lekker koel blijft en je kunt na je cooling down direct aan het herstel van de spieren gaan werken.

https://www.s2sportvoeding.nl/