Living Smart
Image default
Sport

Wanneer kan ik naar een fysio?

Veel fysiotherapeuten geven fysiotherapie, maar wat is fysiotherapie? Fysio is een manier om lichamelijke klachten te behandelen. Veel fysio’s zijn gespecialiseerd in bepaalde vorm van fysio. Zo kan je bijvoorbeeld naar de fysio wanneer je last hebt van ernstige rugklachten of problemen met je been. Het kan ook zijn dat je last hebt van ernstige hoofdpijn of pijnlijke spieren op en rondom je schouders. Je kunt altijd naar fysiocare Waalwijk. Het is fijn om te weten wat fysiotherapie precies inhoudt en wanneer je hier echt gebruik van kunt maken. Lees hieronder meer over de fysio en wanneer je hiernaartoe kan gaan.

Wat doet een fysiotherapeut precies?

Een fysiotherapeut kan verschillende dingen doen. Hij of zij kan bijvoorbeeld helpen met het verminderen van de pijn, maar ook met het herstel van je lichaam. De fysiotherapeut kan bepaalde oefeningen voor je doen of massage geven. Soms kan het ook nodig zijn om iets te gebruiken om de pijn te verminderen. Naast fysiotherapie is er ook een andere manier genaamd chiropractie. Dit is een manier om klachten in het bewegingsapparaat te behandelen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van handgrepen en drukpunten. Vaak kan fysiotherapie samen met chiropractie heel goed helpen. fysiotherapie

Wat doet een chiropractor precies?

Een chiropractor kan lichamelijke klachten verminderen. Het is fijn om te weten dat fysiotherapie en chiropractie veel gemeen hebben, maar vooral ook verschillende aspecten van de fysio. Binnen fysiotherapie en chiropractie is fysio het meest geschikt bij lichamelijk letsel. Wanneer je een fysiotherapeut kiest, moet je altijd goed vragen of hij ook fysio doet, want fysiocare in Waalwijk biedt fysio aan.

Wanneer je lichamelijke klachten hebt, is fysiotherapie de beste optie voor jou! Hierdoor helpen wij jou hierbij en worden alle mogelijkheden voor fysiotherapie uitgelegd. Fysio kan namelijk heel goed helpen met het herstel van je lichaam en de vermindering van de pijn.