Living Smart
Image default
Horeca

Ontdek de voordelen van de Thermapen thermometers

Als u eten bereidt wilt u zeker weten, dat het exact de juiste temperatuur bereikt. Hierdoor komt het product optimaal tot zijn recht en kunt u de gasten een culinair hoogstandje voorzetten. Of het nu gaat om een vleesgerecht, stoofschotel, soep of vis, met de Thermapen verloopt het werken in de keuken een stuk eenvoudiger.

De Thermokoppel
Een innovatieve thermometer die in 3 seconden weergeeft wat de temperatuur is, dat is de Thermapen. Door de toepassing van een thermokoppel-sensor wordt de temperatuur op een geheel andere manier gemeten. Bij een thermokoppel zijn twee uiteenlopende draden van metaallegeringen of metaal gekoppeld. Dit wordt de warme las genoemd. Deze warme las veroorzaakt een verschil in energie tussen de beide draden. Het verschil in deze temperaturen hangt af van de temperatuur die wordt gemeten. De Thermapen wordt om deze reden veelvuldig toegepast in allerhande voedselindustrieën en professionele keukens. In deze sectoren is het van groot belang, dat een temperatuurmeting nauwgezet en snel kan plaatsvinden.

Onderscheid Thermapen en direct-lezen thermometer
Bij een direct-lezen thermometer duurt het ruim 20 seconden voordat de temperatuur nauwkeurig kan worden afgemeten. Bij vlees dat in de oven wordt bereid, heeft dit direct gevolgen. Een oven die gedurende die tijd open moet staan, om de temperatuur van het vlees te kunnen meten, verliest immers meteen warmte. Dit beïnvloedt de kooktijd en daarmee het uiteindelijke resultaat van het vlees. De Thermapen kan de temperatuur in slechts 3 seconden nauwgezet weergeven. Een aanzienlijke tijdwinst waar het delicaat vlees betreft.

Perfecte temperatuur garandeert perfect vlees
Bij de bereiding van bepaalde vleessoorten is het van het grootste belang, de juiste temperatuur te bereiken. Hierdoor wordt het perfecte stuk vlees bereid. Mals en sappig door oog te hebben voor de ideale temperatuur. Afhankelijk van het niveau waarop het vlees gegaard dient te worden, is de temperatuur leidend om dit te bereiken. Bij vlees dat iets rauwer van binnen hoort te blijven, is een lagere temperatuur benodigd. Door dit met de Thermapen vleesthermometers nauwgezet te meten, kan dit moeiteloos gerealiseerd worden. Bij vleesgerechten die vragen om een nauwkeurige kerntemperatuur, is het gebruik van een Thermapen echt een uitkomst.

Thermapen voorkomt warmteverlies
De Thermapen is niet alleen snel en nauwkeurig, het voorkomt onnodig warmteverlies door het snelle resultaat dat wordt bereikt. Ook als in de oven meerdere uiteenlopende porties vlees worden bereid is het mogelijk, alle afzonderlijke producten snel te controleren op temperatuur. Door het vlees op diverse diktes te controleren op temperatuur, wordt snel inzicht verkregen in de tijd, die benodigd is om het vlees optimaal te laten garen.
Geen onzekerheid meer in de keuken met het gebruik van de Thermapen. Meten is immers weten. De Thermapen biedt bescherming op antimicrobieel niveau en is bovendien afwasbaar.
Bijkomend voordeel is de verlaagde steekvoeler van roestvrij staal. Deze kan eenvoudig 180 graden wegdraaien in de zijkant van de pen. Erg handig voor de momenten waarop de Thermapen niet wordt gebruikt.

Biomaster behuizing
Bij het ontwerpen van de Thermapen is zorgvuldig nagedacht, wat heeft geleid tot de toepassing van wasbaar materiaal. Hierdoor wordt de groei van bacteriën geremd. Er is zilver verwerkt in de Thermapen, waardoor zilverionen worden afgegeven indien dit nodig is. Hierdoor wordt de microbiële groei geremd. Ook water of stof zal minder snel binnendringen, doordat voor de afdichting ergonomisch rubber is gebruikt.

Gun uzelf de Thermapen
De Thermapen is verkrijgbaar in diverse kleurstellingen. Niet alleen praktisch, maar ook een lust voor het oog. Koken is een vorm van kunst. Gun uzelf het gemak van de Thermapen bij het ontwerpen van uw culinaire kunstwerk. Door gebruik te maken van de Thermapen, kunt u zich richten op de verfraaiing van de details en hoeft u zich geen zorgen te maken over het uiteindelijke resultaat. Op deze manier zult u uw gasten altijd een juweeltje van een gerecht kunnen serveren.

Bestel vandaag nog uw Thermapen hier en laat u overtuigen.

https://www.thermapen.nl/