Living Smart
Image default
Huishoudelijk

Verleng de levensduur van je elektrische boiler.

Verleng de levensduur van je elektrische boiler.

Hoe komt het dat de ene elektrische boiler een kortere levensduur heeft dan een andere? Het is namelijk mogenlijk dat twee identieke apparaten een behoorlijk verschillende levensduur hebben.

 

Hoe zit dat?

Dat gaan we hier even kort uitleggen. In beginsel worden elektrische boilers gemaakt in grote oplagen. Zo wordt ervoor gezorgd dat alle tanks dezelfde soort bescherming krijgen en identieke diktes staal en isolatie hebben. Het emaillebad is voor alle boilers gelijk. Maar toch is het mogelijk dat er verschillen zijn in de de mate van bescherming die boilers hebben en volgens hetzelfde proces zijn gemaakt.

 

 

 

De oorzaken die de levensduur van de boiler beïnvloeden kunnen zijn: 

-De kwaliteit van je water.- De belangrijkste factor. Elektrische boilers zijn vaten die zijn ontworpen voor gebruik van je sanitaire water. Als er hoge concentraties kalk of zout in het water zitten is dat bijzonder schadelijk voor boilers.

– De Waterdruk.- Ook een belangrijke factor. Boilers die op hoge druk hun werk moeten doen krijgen te maken met expansieprocessen die op hun beurt de binnenbescherming van de ketel kunnen beschadigen.

– De werkbare temperatuur van de boiler.- Een boiler die constant op een (te) hoge temperatuur ingestelt staat, offert de levensduur ook op. Daarom wordt er altijd aangeraden een temperatuur van ongeveer 55º aan te houden, dit is meer dan genoeg om comfortabel een warme douche te nemen en de levensduur van de boiler te verlengen.

– Gebruiksfrequentie.- Het is normaal dat een elektrische boiler die constant aan het werk is en waarvan verwacht wordt elk uur warm water te leveren, niet dezelfde levensduur heeft als een elektrische boiler die sporadisch of voor een dagelijkse douchebeurt wordt gebruikt. Je moet je realiseren dat de meeste elektrische boilers zijn gemaakt voor huishoudelijk gebruik. Niet voor intensief of industrieel gebruik. Boilers voor industrieel gebruik bestaan uiteraard wel, maar dat zijn meestal grote boilers die gemaakt worden van ander materiaal, namelijk; Inox Duplex 2205. De hoogste kwaliteit momenteel haalbaar voor elektrische boilers van offshore kwaliteit.

https://boilers.nl/