Living Smart
Image default
Bedrijven

Verschillende soorten houten terras meubelen en de voor- en nadelen

Veel tuinen in Nederland zijn wel een mooie houten tafel rijk. Toch zijn niet al deze tafels hetzelfde. Dit komt omdat er een enorm scala aan diverse soorten hout beschikbaar is voor het maken van een houten terrastafel. Welke je het beste kan kiezen is voor een groot deel afhankelijk van persoonlijke voorkeur en de styling van de rest van de tuin. Daarnaast heeft elk type hout nog een unieke set aan voor- en nadelen die je zou moeten overwegen voor het kiezen voor een bepaalde soort.

Een tuinmeubel van eikenhout

Eikenhout is een van de populairdere opties voor terras meubelen. Dit komt omdat het hout een erg robuust en rustiek uiterlijk heeft. Dit staat mooi bij iedere tuin, maar komt vooral tot zijn recht in een modern ingerichte tuin. Het grootste voordeel van eikenhout is het feit dat het niet alleen stevig oogt, maar ook daadwerkelijk is. De hoogste kwaliteit eikenhout is vaak afkomstig uit Siberië, waar het hout erg hard wordt door de koude temperaturen. Daarnaast is het ook erg duurzaam, omdat het vaak in bossen wordt gegroeid waar het natuurlijke ecosysteem behouden blijft, maar ieder voordeel heeft zo zijn nadeel. Zo is de hoogste kwaliteit eikenhout vaak ook erg duur. Daarnaast is het hout momenteel vrij schaars, waardoor de prijs nog verder gestegen is. Een ander nadeel is dat het hout niet waterbestendig is, wat houtrot kan veroorzaken als het hout te vochtig wordt.

Terrasmeubel van mangohout

Hoewel mangohout nog niet lang wordt gebruikt voor de productie van terras meubelen, heeft het zich bewezen als één van de volksfavorieten op de markt. Dit kan wellicht liggen aan de duurzaamheid van het hout. Voor elke gekapte mangoboom, wordt er namelijk een nieuwe boom geplant. Het hout heeft vaak kleurschakeringen, waardoor het er erg uniek uitziet. Hierdoor is het hout wel moeilijk te matchen bij verschillende stijlen.

https://www.outsidemeubelen.nl/