Living Smart
Image default
Gezond wonen

Vocht in huis? Kies voor Schrijver Systeem Vochtbestrijding

Vochtige plekken op de muur. Schimmels die ontstaan in hoeken en bij de plinten. Het zijn duidelijke signalen die je vertellen dat je een vochtprobleem in huis hebt. Problemen die je direct moet aanpakken voordat het van kwaad tot erger wordt. Doe je er niets aan, dan heeft dit gevolgen voor aantasting van de woningen of zelfs de gezondheid.

Het Schrijver Systeem gaat de strijd aan met vocht in huis. Een permanente oplossing die het vocht 24/7 afvoert gebaseerd op natuurlijk luchtstromen. Dus zonder energie. Zodra de muurelementen eenmaal geplaatst zijn, doet het systeem zijn werk en heb je er verder geen omkijken meer naar. Vocht in huis? Kies voor Schrijver Systeem Vochtbestrijding.

Hoe herken je de signalen van teveel vocht in huis

Zoals net gezegd, ontstaan er vochtige plekken op muren en kunnen schimmels en zwarte plekken ontstaan. Maar er zijn meer signalen die verraden dat je huis te vocht is.

 • Condens op de ramen
 • Behang dat niet meer hecht
 • Muffe lucht in huis
 • Verf dat begint te schilferen
 • Laminaat dat kromtrekt 

Herken je een van deze signalen in je eigen huis? Dan is het bijna zeker dat er sprake is van een vochtprobleem. Elk vochtprobleem dient direct aangepakt te worden. Hoe? dat is afhankelijk van de oorzaak.

Oorzaken van vocht in huis

Vocht in huis ontstaat door verschillende oorzaken. Oorzaken die elk op een eigen manier moeten worden bestreden. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van vocht:

 • Optrekkend vocht
 • Doorslaand vocht
 • Condensatievocht
  Vocht door lekkage
 • Bouwvocht

Vochtbestrijding van optrekkend en doorslaand vocht

Optrekkend en doorslaand vocht zijn veelvoorkomende vochtproblemen in Nederland. Vanwege het klimaat is de grond en lucht vaak vochtig. Dit vocht dringt de woning binnen via grondvocht en regen. Normaal gesproken zorgen gezonde funderingen en buitenmuren dat het vocht wordt tegengehouden. Maar omdat gevels en muren van oude woningen vaak beschadigd of poreus zijn geworden, dringt het vocht gemakkelijk naar binnen. Ondanks spouwmuren die de functie hebben om de woning te beschermen tegen kou en vocht van buitenaf, slaat het vocht over naar de binnenmuur.

Een meest permanente en duurzame oplossing is het plaatsen van ventilerende muurelementen. Doordat de muurelementen werken op natuurlijke luchtstromen, wordt het vocht, dat in de muur en spouw zit, constant naar buiten afgevoerd. Het vocht krijgt geen kans om de binnenmuur te bereiken met als resultaat een droge en behaaglijke woning.

Condensatievocht bestrijden

Naast vocht van buitenaf, wordt de woning ook van binnenuit bevochtigd. Door ons menselijk handelen als douchen, koken en de was ophangen, neemt de luchtvochtigheid in de woning toe. Natuurlijk dat een raam openzetten helpt, maar vaak is dit niet voldoende en in de winter meestal geen optie. Bovendien zijn nieuwe woningen meestal overgeïsoleerd waardoor het lastiger wordt om het vocht op een natuurlijke wijze af te voeren.

Ook bij dit vochtproblemen bieden de muurelementen van Schrijver Systeem Vochtbestrijding uitkomst. Kijk op de website voor meer informatie.

Tijdelijke vochtproblemen

Een vochtprobleem hoeft niet altijd een permanent karakter te hebben. Bijvoorbeeld bij lekkage. Ook al zijn de effecten hetzelfde (vochtplekken, schimmels etc.) het zal op een andere manier opgelost moeten worden. En snel ook. In dit geval heb je een loodgieter nodig in plaats van de muurelementen van Schrijver Systeem. Ook bouwvocht zal op een andere manier moeten worden bestreden. Je leest hier meer over op de pagina ‘vochtbestrijding’ op de website van Schrijver Systeem.

Uw vochtproblemen permanent opgelost met Schrijver Systeem Vochtbestrijding

Vertoont jouw woning signalen van teveel vocht? Het Schrijver Systeem is een slimme oplossing om dit permanent op te lossen. Met in de buitenmuur aangebrachte prefab-elementen wordt overtollig vocht afgevoerd. Voor altijd! De werking is voor 100% gebaseerd op natuurlijke luchtstromingen. Reken definitief af met vochtproblemen in huis en vraag om de gratis offerte vochtbestrijding van Schrijver Systeem.

 

https://schrijversysteem.nl/vochtbestrijding/