Living Smart
Image default
Kamers en ruimtes

Kamer pimpen

Iedereen heeft wel eens zo’n moment je bent uitgekeken op de huidige inrichting van je kamer. De meubels zijn vaak lastig te vervangen, omdat deze ook een functionele taak hebben. Vaak zit hetzelfde behang of de verf al voor een lange tijd op de muur. Het is dan een goed idee om de muren een vernieuwde uitstraling te geven. Hierdoor krijgt uw kamer een compleet nieuwe look. Hiervoor zijn veel verschillende leuke opties mogelijk die in dit artikel besproken zullen worden.

Allereerst is het natuurlijk een optie om het huidige behang te vervangen. Het is vaak gewoon mogelijk om over het oude behang een nieuw laagje te behangen. Wanneer u bent uitgekeken op het behang met de drukke print kunt u kiezen voor een rustiger behang, of misschien is het juist andersom.

Wanneer u een extra bijzondere kamer wilt, is het leuk om te kiezen voor metaal verf. Hierdoor wordt het geverfde oppervlak magnetisch. Dit verf zorgt ervoor dat u uw gehele muur kunt gebruiken als magneetbord. Doordat de verf kleine ijzerdeeltjes bevat, blijven magnetische voorwerpen op de muur plakken. Dit maakt het gemakkelijk om de muur te pimpen met leuke foto’s of andere decoratieve voorwerpen. De metaalverf is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar.

Ook is het mogelijk om de hele muur of een gedeelte van de muur te verven met krijtverf. Hier kun je, nadat de verf is opgedroogd, op schrijven en tekenen met een krijtje net als een ouderwets schoolbord. Deze verf geeft niet af wanneer je er per ongeluk langs loop met je kleding.

Een andere originele mogelijkheid is om te kiezen voor hout op de muur. Hierbij moet u niet denken aan echte houten planken tegen de muur bevestigen. Maar tegenwoordig bestaan er plakstrips hout. Doordat houtstrips goedkoop zijn en gemakkelijk te bevestigen is dit een hele leuke optie om je kamer te pimpen.

http://www.style4walls.com