Living Smart
Image default
Verwarming

Pelletkachel met kanalisatie – De beste aankoop!

Pelletkachel met kanalisatie – De beste aankoop!

Sinds november 2017 woon ik in een leuke, kleine vrijstaande woning die ik samen met mijn partner geheel heb gerenoveerd. Een goed verwarmingssysteem ontbrak nog aangezien we de hele woning gestript hebben. We houden van gezelligheid en een warme sfeer in huis, dus een open haard leek ons heerlijk. Toch zagen we daar de grote nadelen van in (open vuur, open schoorsteenschacht, etc.). We hebben nog geen kinderen, maar daar denken we wel aan, dus een veilige omgeving is voor ons erg belangrijk. Aangezien we toch diezelfde soort sfeer in huis wilden creëren die een openhaard biedt, zijn we op zoek gegaan naar alternatieven. Al snel kwamen we uit bij de pelletkachel en zo ontdekten we dat er ook hele goede pelletkachels met kanalisatie bestaan! In deze blog deel ik mijn positieve ervaring met de pelletkachel met kanalisatie.

Wat is een pelletkachel met kanalisatie?

Allereerst lijkt het me handig om nog even kort toe te lichten wat een pelletkachel met kanalisatie precies is en doet. Een pelletkachel verwarmt je huis of kamer met brandhout als brandstof. Een pelletkachel met kanalisatie kan meerdere verwarmen en de temperatuur in de verschillende ruimtes van elkaar laten verschillen. Als jij de slaapkamer graag koeler hebt dan de woonkamer, kun je dit instellen op een pelletkachel met kanalisatie.

Hoe werkt dit dan? Aan de achterkant van de kachel zitten één of meerdere extra aansluitingen die de uitstroom van warme lucht regelen. Deze aansluiten kunnen als buizen naar andere ruimtes in huis geleid worden. Op deze manier brengt is een gezellige pelletkachel niet enkel een mooie en fijne kachel voor in de woonkamer, maar direct een centrale verwarming.

Pelletkachel van Allesvoorwarmte

Wij gebruiken inmiddels al een aantal maanden een pelletkachel met kanalisatie en dit bevalt ons super goed! Het was even zoeken, maar bij Allesvoorwarmte zijn we ontzettend goed geholpen en hebben we een perfecte pelletkachel voor onze woning geadviseerd gekregen. Dit bedrijf verkoopt meerdere soorten pelletkachels waaronder de kanalisatie-variant. Allesvoorwarmte draagt graag haar steentje bij aan het verbeteren van het milieu en doet dit door duurzame pelletkachels aan te bieden. Wij zijn in ons dagelijks leven ook graag milieubewust bezig, vandaar dat de keuze voor een pelletkachel met kanalisatie voor ons snel gemaakt was.

De grootste voordelen

De grootste voordelen die we ondervinden van onze palletkachel zijn de gezellige, warme sfeer die de kachel creëert en dat de kachel programmeerbaar is. We kunnen de kachel voor een week instellen, maar zelfs ook per dag én opstand met een sms, zodat we altijd een fijn voorverwarmd huis thuiskomen. Ideaal! Daarnaast weten we dat we over een tijdje flink kosten besparen op de centrale verwarming. De aanschaf van de pelletkachel met kanalisatie heeft ons zeker veel geld gekost, maar dat zagen we direct als een goede investering. Het is mogelijk om binnen enkele jaren tot wel 50% te besparen op de verwarmingskosten en dat heeft ons zeker overtuigd om voor een pelletkachel met kanalisatie te kiezen.

Meer informatie?

Lijkt een palletkachel met (of zonder) kanalisatie jou ook wat? Ik zeg doen! Het is een zeer milieuvriendelijke keuze en veilig. Wij hebben zeer goede ervaringen met de service en kwaliteit die Allesvoorwarmte biedt, dus deze groothandelaar en leverancier van pelletkachels (met kanalisatie) raad ik je zeker aan! Bij interesse in een pelletkachel van hen kun je hier direct een offerte aanvragen. Succes met je keuze!

https://allesvoorwarmte.nl/product-categorie/pelletkachel/kanalisatie/