Living Smart
Image default
Gezondheid

Wat zijn aften?

De beste tandarts in Vlissingen weet alles af van aften, die vervelende plekjes in je mond die erg veel pijn kunnen doen. Ze kunnen plotselings verschijnen, maar waar komen ze vandaan? Aften kunnen ontstaan door een onverzorgd gebit. Doordat je bijvoorbeeld niet dagelijks twee keer je tanden poetst kunnen bacteriën doen wat ze willen. Hierdoor kunnen vervelende blaasjes aan de binnenkant van je mond ontstaan en deze worden aften genoemd. Helaas kunnen ze niet verwijderd worden en zal het dus echt even afwachten zijn tot ze weer weggaan. Meestal zijn ze na een week wel zo goed als verdwenen, even doorzetten dus.

Zorg goed voor jezelf

Aften kunnen ook ontstaan door een slechte weerstand. Daarom ontstaan ze sneller als je niet lekker in je vel zit of als je gestrest bent, je lichaam geeft hiermee dus eigenlijk aan dat je rust moet nemen. De tandarts in Vlissingen kan vaak wel zien waar de aften bij jou vandaan komen, dus daarvoor kan je een afspraak maken. Je zou extra vitamines kunnen slikken als het inderdaad ligt aan je weerstand. Vaak merk je dit ook wel doordat je vaker ziek wordt dan de gemiddelde persoon. Dit is erg vervelend, maar vaak gaat dit ook wel voorbij zodra je gezonder eet of minder spanning hebt in het dagelijks leven.

Wittere tanden

Als je niet blij bent met je tanden, bijvoorbeeld omdat ze te geel zijn dan kan je ze bij de tandarts in Vlissingen laten bleken. Het bleken van je tanden zorgt ervoor dat ze witter worden, dit is niet schadelijk voor je tanden mits je het door de juiste persoon laat uitvoeren. Ga dus niet thuis zelf aan de slag maar laat het over aan een professional. Op deze manier bescherm je je gebit en maak je het mooier. Deze behandeling kan je niet te vaak laten uitvoeren in een korte tijd, dit zal niet goed zijn voor je tanden. Overleg met de tandarts in Vlissingen hoe vaak je terug kan komen om het optimale resultaat te behalen.