Living Smart
Image default
Bedrijven

4 tips voor het inrichten van jouw badkamer

De badkamer is een zeer belangrijke ruimte in ons huis, hij moet altijd zeer schoon en goed verzorgd zijn. In veel woningen wordt de badkamer behandeld als een op zichzelf staand element van het huis, maar het komt steeds vaker voor dat de badkamer deel gaat uitmaken van de gemeenschappelijke inrichting van het huis volgens dezelfde esthetische lijn. Deze praktijk helpt onze badkamer meer te integreren met de huiselijke omgeving en één geheel te vormen.

Om dit te doen, en om de decoratie en het comfort van deze ruimte te verbeteren, zullen wij je enkele tips geven voor het renoveren van jouw badkamer. Bekijk ze!

1. Een perfect goede coating is essentieel

Keramische vloeren zijn snel en gemakkelijk schoon te maken, maar zorg ervoor dat de voegen in goede staat zijn. Anders kunt je een vinylvloer leggen, maar kies dan wel een vloer van goede kwaliteit, want er is een grote verscheidenheid op de markt.

2. Extra opslag

De badkamer is het middelpunt van de belangstelling en heeft goede opbergruimte nodig voor schoonheidsproducten en cosmetica. Ondanks de grootte van de badkamer is er altijd ruimte voor een stuk opbergruimte: plaats een aanrecht met lades en maak optimaal gebruik van de ruimte.

3. Kleuren

De kleuren moeten modern en zacht zijn. Vermijd de typische blauwe of roze badkamer. Door jouw badkamer wit te schilderen, wordt deze ruimer en lichter. Een idee is om de oude coatings te verven met speciale verf voor dit materiaal. Combineer wit met aardetinten, mat blauw, pastel of zelfs metallic.

4. Meubels moeten minimalistisch zijn

Het is een van de huidige stelregels, minder is meer. Witte tinten met lak of natuurlijke houtsoorten maken van jouw badkamer de ideale ruimte om te combineren met eenvoudige meubels met vloeiende lijnen.

Het meubilair moet eenvoudig en actueel zijn, maar met een goede opbergcapaciteit. Ondanks de weinige ruimte die we hebben, is er tegenwoordig een breed scala van producten ontworpen om de ruimte te optimaliseren…