Living Smart
Image default
Tuin en buitenleven

Als je tuin je favoriete plek is

Ik ben de trotse bezitter van een prachtige tuin. Er bloeit van alles en ik ben er graag om ervan te genieten. De tuin is nog niet zo lang geleden aangelegd, maar ik heb een cruciale fout gemaakt: ik ben het verlichtingsplan vergeten. En dat is natuurlijk dom, want nu moeten er weer elektriciteitsdraden onder de grond gegraven worden, net nu de tuin zo mooi (en af) is. Maar na het een en ander onderzocht te hebben, ben ik behoorlijk opgelucht. Er zijn zoveel mogelijkheden om je tuin te verlichten zonder daarvoor stroom nodig te hebben, dat ik me dus geen zorgen meer hoef te maken over graafwerk.

Sfeervol en zonder stroom verlichten

Inmiddels ben ik dusdanig geïnformeerd dat ik heb gekozen voor het verlichten van mij tuin middels lampen voorzien van batterijen en solar, oftewel zonne-energie. Naast het feit dat ik dus niet meer hoef te spitten in de tuin, is het de meest milieuvriendelijke manier. Maar er is nog een voordeel: ik kan mijn tuinverlichting zonder problemen verplaatsen. Dus wil ik een mooie, bloeiende struik ’s avonds laten oplichten, dan prik ik de lamp er dus op die plek gewoon in, ideaal!

Elke plek een eigen lamp

Uiteraard wil ik dus tuinverlichting, in mijn geval in de vorm van korte paaltjes. Maar hiermee kom ik niet uit de voeten op het terras. Ik wil de muur naast mijn terras voorzien van een wandlamp, zodat ik beter licht heb als ik ’s avonds buiten zit. Ook hier zijn dus lampen mogelijk op zonne-energie. Is de energie op, dan schakelt de lamp over naar de batterijen, perfect! Tot slot heb ik ook huisnummer verlichting aangeschaft. Ons huis ligt niet direct aan de weg, dus zo zijn wij makkelijker vindbaar. Ook op solar/batterijen uiteraard. Bekijk hier een mooi aanbod voor deze verlichting.

https://www.batterijlicht.nl