Living Smart
Image default
Beauty en verzorging

De voordelen van Philips Sonicare op een rijtje

In dit artikel hebben we het over de elektrische tandenborstels van Philips Sonicare. Wat zijn de voordelen van die tandenborstels? Voordat we een antwoord op die vraag geven, bespreken we eerst de pluspunten van elektrische tandenborstels ten opzichte van de traditionele handtandenborstel. Vervolgens hebben we het over de poetstechnieken die worden toegepast. Dan besteden we een paragraaf aan Philips Sonicare. We sluiten af met een aantal woorden over de webwinkel van Tandartswereld.nl.

Elektrische versus traditionele tandenborstels

Elektrische tandborstels zijn duurder dan de traditionele tandenborstels. Ze zijn ook kwetsbaarder en verbruiken stroom. Wat staat daar tegenover? U drukt een elektrische tandenborstel tegen het gebit en verder doet die het poetswerk. De kop met de borstel is kleiner en die kan daardoor gemakkelijker alle gedeelten van het gebit bereiken. Ze hebben intelligentie ingebouwd, waardoor ze meer kunnen dan alleen poetsen. Bijvoorbeeld hebben ze een druksensor, die u waarschuwt als u teveel kracht op de borstel uitoefent, waardoor het tandvlees kan beschadigen. Daarnaast kunnen ze beschikken over timers, die u helpen om alle delen van uw gebit goed te poetsen. Onderzoek laat zien, dat elektrische tandborstels het plaque beter verwijderen. Daardoor blijft het gebit schoner en is er minder kans op cariës. De opzetstukjes zijn vervangbaar.

Poetstechnieken

Voor de volledigheid melden we dat er bij elektrische tandborstels twee poetstechnieken worden toegepast. Er is een poetstechniek met een ronddraaiende borstelkop, die bovendien trilt. Die wordt oscillerend-roterend genoemd. De andere poetstechniek wordt sonisch genoemd. Die lijkt op het tandenpoetsen met een traditionele tandborstel. De borstelkop beweegt dan met een grote snelheid op en neer. Bovendien trilt de borstelkop.

Philips Sonicare

Bij de elektrische tandenborstels van Philips Sonicare wordt de sonische poetstechniek toegepast, die in de vorige paragraaf is genoemd. De borstel trilt vele duizenden keren per minuut, tot zelfs 62.000. Ze produceren daarbij niet veel geluid. Door de combinatie van snel op en neer bewegen en het trillen, wordt het tandplak effectief weggehaald. Bovendien produceren de trillingen zeer kleine waterbelletjes die tussen de tanden komen en daar reinigen. Het gehele gebit wordt zo gereinigd, en beter dan met een handborstel. Er bestaan veel modellen en dus kunt u de borstel kiezen, die de door u gewenste functionaliteiten biedt. Maar aan functionaliteit hangt een prijskaartje en uw budget kan beperkingen opleggen. De kosten hangen ook samen met de capaciteit van de batterij.

Zoals eerder is opgemerkt, hebben de nieuwste elektrische tandenborstels doorgaans een druksensor. De genoemde timers herinneren u eraan dat een effectieve poetsbeurt tenminste twee minuten dient te duren. Die tijd dient u goed over de diverse gebitsdelen te verdelen. Daar zijn andere timers voor. Soms kan men uit diverse snelheden van de borstelkop kiezen. Er kan zelfs een keuzemogelijkheid zijn uit diverse poetsprogramma’s. De meest geavanceerde elektrische tandenborstels komen zowaar met een app voor op de smartphone of tablet.

Tandartswereld.nl

Op de website van Tandartswereld.nl vindt u een breed aanbod van elektrische tandenborstels van Philips Sonicare. Het is een hele overzichtelijke webwinkel en een prima startpunt om de modellen van dat merk te leren kennen. U kunt daar lezen welke functionaliteiten die allemaal hebben. Ook vindt u op die website een overzicht van de opzetborstels van hetzelfde merk. Des te meer reden om tandartswereld.nl bezoeken.

https://www.tandartswereld.nl/product-categorie/elektrische-tandenborstels/philips-tandenborstels/