Living Smart
Image default
Woonkamer

5 houtafwerkingen voor een industriële tafel die aansluit bij jouw interieur

“De industriële tafel: eik met een tintje”

Tafels99 zet volop in op eik van minstens 4 cm dik als het om industriële tafels gaat, de boomstamtafels zijn 5 cm dik. Als je een tafel van stevige kwaliteit wil die meerdere generaties mee kan, is dat immers de houtsoort om voor te gaan. Met een dichtheid van 0.75g/cm³ is eik niet alleen zeer stevig, maar ook goed bestand tegen dagelijkse krassen en beschadigingen. Daarnaast heeft eik de bijzondere eigenschap dat het mooi oud wordt, en met de jaren die verweerde uitstraling krijgt die een industriële tafel uniek maakt. Om je tafel een persoonlijke afwerking te geven, kies je uit één van de 5 houtafwerkingen. Weet je niet zeker welke kleur het meest geschikt is voor jouw interieur? Wij helpen je alvast op weg.

 

Natural: prachtig eiken hout

Sober vormgegeven industriële tafels zoals de Brighton of Leeds doen het goed met een natural houtkleur. Deze afwerking toont het hout met al zijn knoesten en nerven, en straalt in een sober maar warm interieur met veel lichte kleuren, zoals pasteltinten en wit. Het is de tafel voor interieurliefhebbers die graag de stijl van hun huis aanpassen, en een tafel willen die toch steeds mooi tot zijn recht komt.

 

Castle Brown: sterk en veelzijdig

Een donker bruine kleur voor een krachtige look in je huis. Een moderne tafel zoals de Glasgow doet het goed met een Castle Brown tintje, om het industriële karakter te benadrukken. Combineer je tafel dan met zwarte stoelen en enkele simpele decoratie elementen voor een moderne afwerking.

 

Voor een meer klassieke look is er de kloostertafel Column of de Versailles, die met een Castle Brown tint een royale uitstraling krijgen. Ookboomstamtafel type Verdon hebben het sterke uiterlijk dat het goed doet met Castle Brown. 

 

Chaircoal: hout in al zijn glorie

Een zachte en natuurlijke versie van de Castle Brown, voor eiken hout met een gebrand effect. Met de Chaircoal komen donker-licht effecten beter naar boven, voor een tafelblad dat alle kenmerken van het hout toont. Ook de Chaircoal doet het goed met zwarte decoratiestukken. Omdat de kleur tussen Natural en Castle Brown in ligt, kunnen zowel industriële tafels als kloostertafels deze tint aan.

 

Gris Beige: koninklijke klasse

Voor een luxueus tintje aan uw tafel. Deze afwerking geeft het hout een lichtgrijze toets, en doet het goed in een woning die klassieke en moderne elementen combineert. Werk je tafel af met rijkelijke decoratie elementen, zoals stoelen met kussens, een zilveren fotokader of een opvallende luster, voor een tijdloze maar warme inrichting.

 

White: landelijkheid ten top

De handgeschilderde look van White geeft je tafelblad meteen een rustieke uitstraling. Met stoelen in dezelfde afwerking creëer je bovendien een eetkamer die uit een magazine lijkt te komen, voor een landelijke stijl die uitnodigt om aan tafel te schuiven.

Combineer de diverse industriële tafels ook eens met een mooie harmonica wandlamp voor een echte klassieke uitstraling en ga altijd lekker aan tafel zitten met comfortabel Beeren ondergoed.

 

 Nog meer vragen? Neem kijkje naar de ander blog posts of neem vrijblijvend contact op met Tafels 99.

https://www.tafels99.nl/eiken-tafels