Living Smart
Image default
Isolatie

EPS isolatie

EPS isolatie is isolatie door middel van EPS parels. Op basis van jaren ervaring is er bewezen dat dit het sterkste isolatie materiaal is dat het minste risico heeft voor het navullen van een spouwmuur. De eigenschappen worden na gebruikt van vijftig jaar nog steeds verbeterd. Er is zelfs een keurmerk van toepassing. Als de parels niet voldoen aan de eisen mogen ze niet verkocht worden.

De normen

Voor isolatie in de bouw zijn er een aantal normen van toepassing op de isolatie. Dit is omdat de parels behoren tot isolatiematerialen die unieke en uitzonderlijke eigenschappen hebben. Zo bestaan de parels voor 98 procent uit lucht en voor twee procent uit polystyreen. Een parel van vijf mm heeft ontelbare celletje gevuld met lucht. Het gewicht is heirdoor erg licht maar toch is de parel heel erg sterk. Naast dat het een zeer sterk isolatiemateriaal is kan het eindeloos gerecycled worden en is het materiaal ook milieuvriendelijk. De EPS isolatie wordt veel gebruikt voor het isoleren van huizen maar daarnaast wordt het materiaal ook gebruikt in zwemvesten, water en wegenbouw, en als drijvende stijger, drukverdeler en een licht ophoogmateriaal voor bijvoorbeeld onder fundering of wegen.

 

Voordelen van EPS isolatie

Er zijn veel verschillende voordelen aan EPS isolatie. Zo is er een energiebesparing van 25 tot 40 procent. Dit komt doordat het vochttransport door middel van EPS isolatie parels beter wordt geregeld. Er vind vrijwel altijd vochttransport van binnen naar buiten plaats. Dit komt omdat er in een woning van 20 graden meer vocht in de lucht zit dan buiten waar het vaak een stuk kouder is. EPS isolatie parels laten het vocht direct naar de buitenmuur lopen, zonder dat het vocht aan het isolatiemateriaal blijft hangen. Hierdoor heb je minder of geen last meer van tocht en vochtproblemen. Ook ben je minder geld kwijt aan het verwarmen van het huis aangezien het zijn warmte beter vast houd en sneller op een comfortabele tempratuur is. Verder is een goed geïsoleerd huis ook beter voor het milieu omdat je minder CO2 uitstoot.

https://www.schuilisolatiezorg.nl/eps-isolatie-parels/