Living Smart
Image default
Isolatie

Spouwmuur isolatie

Ben je klaar met die koude lucht die in de wintermaanden jouw huis binnendringt?

Ondanks dat je de verwarming aan hebt staan, blijf je het koud hebben in je eigen huis. Of moet je constant stoken, zelfs al is het buiten niet heel koud en ben je daar klaar mee? Door middel van spouwmuur isolatie is er een oplossing. Met deze isolatie zorg je er voor dat het in de wintermaanden warmer is in huis, tevens blijft het in de zomermaanden koeler in huis. Ook niet ongunstig. Spouwmuur isolatie zorgt voor een lager gasverbruik en met name meer warmte in huis. Daarnaast zijn er nog meer voordelen van een spouwmuur isolatie, namelijk:

  • Betere leefomstandigheden in huis;
  • Geen last meer van een vieze (muffe) geur;
  • Vloer is warmer met deze isolatie;

Wel moeten we opmerken dat je spouwmuurisolatie alleen kan toepassen in huizen die gebouwd zijn tussen 1928 en 1975. Dit komt door de verplichting van spouwmuren destijds, alleen werd er nooit of slecht geïsoleerd. Er is dus een lege ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met EPS Isolatie Parels. Uiteraard kan de oude, slechte geïsoleerde muur ook worden verwijderd. Dit gebeurt van te voren, mocht dat nodig zijn.

Kan ik subsidie krijgen voor spouwmuur isolatie?

Vanaf 15 augustus 2019 is het mogelijk om subsidie te krijgen voor isolatie. Dit kan alleen wanneer er 2 of meer energiebesparende maatregelen en dus isolatie maatregelen reeds zijn uitgevoerd. Waar je daarnaast ook al voor betaald hebt. Mocht dit zo zijn, dan kunt u subsidie krijgen op het isoleren van uw muur of muren. De subsidie is wel maximaal 10.000,- euro per woning. Maar mocht je nu echt een zeer energiezuinig pakket hebben, dan kan dit 15.000,- euro per woning worden.

Uiteraard kun je hiervoor altijd contact opnemen met een specialist, die je vast en zeker meer kan vertellen.

https://www.schuilisolatiezorg.nl/