Living Smart
Image default
Isolatie

Vloerisolatie

Vloerisolatie

Vooral in het winterseizoen hebben mensen snel koude voeten in huis. Een simpele oplossing voor dit probleem is: Vloerisolatie. Zo’n vijftien procent van de warmte in huis ontsnapt namelijk via de vloer op de begane grond in een grondgebonden huis. Door een vloerisolatie aan te laten brengen in je huis bespaar je niet alleen een hoop energie, maar houd je ook nog warme voeten tijdens de koude dagen. Daarnaast is er minder vocht in huis en is de warmte beter verdeeld. Een aantal grote voordelen, het is de investering waard. 

Installeren van een vloerisolatie

Dit moet eigenlijk gedaan worden door deskundigen, want het is een erg precies klusje. Het isoleren van een vloer is helaas niet heel makkelijk voor werkers. De ruimte onder de vloer is vaak beperkt of helemaal niet. In zo’n kleine kruipruimte werken is niet erg comfortabel en makkelijk. Sommige huizen hebben geen kruipruimte, dan zijn er twee andere mogelijkheden. In het ene geval zal de hele vloer vervangen moeten worden of anders een laag worden aangebracht onder de vloer. Dit heeft alleen wel het nadeel dat de vloer dan een aantal centimeter verhoogt wordt. Wanneer de vloer eenmaal geïsoleerd is heb je er wel veel profijt van, ook op lange termijn. 

Materialen gebruik

De materialen die gebruikt worden bij een vloerisolatie verschillen. Het is afhangend van een aantal factoren. Zoals het type huis, vloer en het energieverbruik. Voorafgaand aan het isoleren van een vloer, kan een kruipruimte check worden gedaan. Dit wordt geadviseerd, aangezien een deskundige daarbij kan concluderen welke materialen er het meest geschikt zijn voor de vloerisolatie. Aan elk materiaal zitten voor- en nadelen. Deze hebben bijvoorbeeld te maken met toepassingsmogelijkheden, isolatiewaarde, prijs, en milieu-impact. De methoden die gebruikt worden bij een vloerisolatie: 

  • Vloerisolatie korrels

  • Isolatiematrassen

  • Isolatiechips

  • Glaswol vloerisolatie

  • Steenwol vloerisolatie

  • PIR vloerisolatie

  • Isolatiefolie

 

https://www.isolerendoejezo.nl/vloerisolatie/