Living Smart
Image default
Woning en Tuin

Hoe creëer je een thuiswerkplek?

Tegenwoordig werken ontzettend veel mensen vanuit huis. Dit is een hele verandering voor ons allemaal. Zo moeten we ons comfortabel voelen, een goede plek hebben en werk en prive nog gescheiden kunnen houden. Het is te begrijpen dat dit niet voor iedereen makkelijk is. Lees hier daarom tips voor het creëren van je thuiswerkplek. 

Zoek een rustige plek

Allereerst is het natuurlijk van belang om een plek te vinden waar je in stilte kan werken en niet aldoor wordt afgeleid. Het is normaal dat je wat sneller bent afgeleid en af en toe eens wat anders gaat doen, maar het is wel de bedoeling dat je gewoon kunt doen wat je moet doen. Zorg er daarom voor dat je een plek vindt waar je alleen bent en goed kunt werken. Desnoods bouw je de boel om. Mocht je hier geen plek voor hebben, kies er dan bijvoorbeeld voor om aan de woonkamertafel te gaan zitten en werk met muziek in. Geef duidelijk aan je huisgenoten aan, wanneer je even niet gestoord kan worden. 

Zorg voor een goede houding

Sommigen van jullie zullen waarschijnlijk goede werkplek spullen meekrijgen van werk. Mocht dit niet het geval zijn is het een idee om tweedehands kantoormeubelen aan te schaffen. Zo hoef je niet super veel geld uit te geven, maar heb je wel goede spullen. Het is namelijk belangrijk dat je in een goede houding zit. Het is dus zeker geen overbodige luxe om een goede stoel en bureau te hebben. Veel mensen denken vaak dat gebruikte kantoormeubelen niet goed meer zijn, maar er zijn genoeg plekken waar je die kunt kopen en die er nog goed uit zien. Waarom dus duur doen als het goedkoop kan. 

Hou werk en privé gescheiden

Het is moeilijk nu je thuis werkt om werk en privé nog gescheiden te houden, maar het is eigenlijk toch de bedoeling. Het beste is als je een kamer over hebt om daar een werkplek te creëren. Als je dan klaar bent met werken, kun je zo de deur achter je dicht trekken en sluit je als het ware de dag af. Mocht je geen aparte kamer hebben ruim dan iedere dag je werkspullen op. Zo sluit je je computer af en weet je dat je werkdag erop zit. Blijf dus niet 24/7 online.