Living Smart
Image default
Woning en Tuin

Hoe vind je de mooiste eettafelset?

Als je op zoek bent naar een nieuwe tafel met stoelen dan kan het vinden van het juiste model best een hele zoektocht zijn. Zeker als je samen met een partner een keuze moet maken, dan is het niet altijd makkelijk om het eens te worden over de ideale tafel met bijpassende stoelen. Als je kiest voor een complete eettafelset dan maak je het jezelf al een stuk makkelijker. Je hoeft niet op zoek naar losse onderdelen, maar je kiest meteen een complete set uit en bent in één keer klaar. Zo weet je ook zeker dat de tafel en de stoelen goed bij elkaar passen. Niet alleen qua stijl, maar ook qua pasvorm en hoogte. In dit artikel geven we je slimme tips om je te helpen de perfecte set te vinden. Lees dus snel verder en ontdek wat er bij jou past.

Bepaal de stijl die je mooi vindt

De eerste stap is om te bepalen welke stijl je mooi vindt en als je samen met iemand de keuze gaat maken om te ontdekken welke stijlen jullie allebei mooi vinden. Je kunt een eettafelset krijgen in allerlei stijlen. Van modern tot klassiek bijvoorbeeld. En van strak tot een model met allerlei tierelantijnen. Daarnaast zijn er verschillende materialen die je kunt kiezen. Niet alleen verschillende soorten hout, maar ook keramiek en roestvrij staal bijvoorbeeld. Als je weet welke stijl je mooi vindt, dan scheelt je dat een hoop zoekwerk en beperk je het aantal mogelijkheden meteen zodat je makkelijker een keuze kunt maken.

Voor hoeveel personen wil je een eettafelset?

Denk van tevoren ook goed na over de grootte van de eettafelset. Met hoeveel personen wil je eraan kunnen zitten? Zit je meestal met z’n tweeën, maar wil je af en toe ook gasten kunnen entertainen? Dan is het handig om een model te kiezen waar je met minimaal vier personen aan kunt schuiven. En als je de set ook wilt gebruiken als werktafel voor thuiswerken dan kan het handig zijn om een model te kiezen dat daarvoor genoeg ruimte biedt. Verder is het goed om te ontdekken hoeveel tijd je door gaat brengen aan de tafel. Als je geen uren achter elkaar hoeft te zitten is het zitcomfort van de stoelen wat minder belangrijk.

Bekijk welke ruimte je hebt

Bij het kiezen van de eettafelset dien je rekening te houden met de ruimte die je hebt. Het heeft geen zin om een groot model in een kleine ruimte te proppen. Daar ga je zeker spijt van krijgen. Zorg er bij je keuze voor dat de tafel en de bijpassende stoelen in een ruimte komen te staan waar er genoeg bewegingsvrijheid is om eromheen te bewegen. Zo komt de set het beste tot zijn recht.

Kies de tafel en bijpassende stoelen van de eettafelset

Het leuke van een eettafelset is dat je ook dan kunt kiezen uit verschillende tafels en verschillende stoelen. Vaak heb je ook, als je kiest voor een set, verschillende mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor stoelen met of zonder armleuning of uit verschillende tafelbladen.