Living Smart
Image default
Slim wonen en beveiliging

KBA Metronic

Steeds meer bedrijven bieden tegenwoordig verschillende printers aan. Er worden namelijk steeds geavanceerdere printers gemaakt en bedrijven lopen niet graag achter. Terwijl we eerst alleen nog maar papier konden bedrukken, kunnen we nu producten voorzien van een code door het gebruiken van een speciale printer. Er zijn hotfoil printers, codeer lasers, maar ook continuous inkjet printers. Er zijn genoeg bedrijven die deze printers aanbieden, het is daardoor tegenwoordig ook geen probleem meer om zo een printer aan te schaffen.

Een codeer laser is ideaal voor kleine coderingen op verpakkingen. U kan het bijvoorbeeld gebruiken voor op levensmiddelen of bijvoorbeeld voor op cosmetica. Met deze methode brengt u zonder inkt uw code aan. De codeer laser is een betrouwbare en milieuvriendelijke oplossing voor het plaatsen van codes op verpakkingen en het bevat ook nog eens weinig onderhoud. De producten kunnen hiermee stilstaand, maar ook bewegend worden gemarkeerd. Er bestaan verschillende soorten codeer lasers, elke laser is vaak weer gespecialiseerd in iets anders. Er bestaan codeer lasers die gespecialiseerd zijn in cijfers en tekencodes, maar ook codeer lasers die weer gespecialiseerd zijn in logo’s of in grafieken.

Een continuous inkjet printer wordt ook weel een kleinkarakter inkjet genoemd. Deze methode werkt door inktdruppels te schieten, de inktdruppels worden één voor één geschoten in de richting van het te printen oppervlak. Doordat de inktdruppels worden geschoten komt de kop niet in contact met het papier, daarom wordt het ook wel contactloos printen genoemd.de printer wordt vooral gebruikt op individueel productniveau. De kleinkarakter inkjet is geschikt voor heel wat materiaal, namelijk voor papier, metaal, rubber, plastic, harde kunststoffen en glas.

KBA metronic is één van de aanbieders die een continuious inkjet printer, een codeer laser en nog veel meer printers aanbiedt. Hier zal u ook nog meer informatie kunnen vinden over de verschillende printers en de specificaties.

http://www.kba-metronic.com/nl/