Living Smart
Image default
Slim wonen en beveiliging

Voorjaarsvakantie? Tips om je huis veilig achter te laten

Wellicht voelt je ze al: de lentekriebels. Het voorjaar is al begonnen en hoewel de temperatuur nog winters aanvoelt, komt de vakantieperiode voorzichtig in zicht. Steeds meer mensen kiezen ervoor om in de lente op vakantie te gaan. Waar vroeger met name (jonge) stellen het voorjaar gebruikten om op vakantie te gaan, gaan nu ook gezinnen met kinderen er steeds vaker in deze periode op uit. Dit betekent helaas ook dat het seizoen voor de inbreker ook vroeger begint. Wij geven je hieronder drie handige tips om inbrekers tijdens je vakantie buiten de deur te houden.

  1. Wek de indruk dat je thuis ben

Inbrekers laten huizen waar tekenen van leven is vaak links liggen. De reden hiervoor? Hoewel inbrekers buiten de wet treden, zijn zij niet op zoek naar confrontaties. Wat voor spinnen geldt, gaat in de kern ook op voor inbrekers. Ze zijn banger voor jou dan dat jij voor hen hoeft te zijn. Een inbreker wil namelijk niet gezien of opgemerkt worden, vandaar dat zij vaak huizen kiezen die er onbemand uitzien. Slimme tips om deze indruk te wekken is door te zorgen dat je door middel van een tijdschakelaar je lichten van een afstand op reguleert en op willekeurige tijden aan laat gaan. Een andere tip is om te zorgen dat je iemand de planten laat water geven of een bekende (de buren bijvoorbeeld) hun tweede wagen op jouw parkeerplaats laat zetten. Ook andere gebruikssporen, zoals borden en bestek of een krant, kunnen de inbreker afschrikken. Inspiratie nodig, met een knipoog? Bekijk hoe Kevin in Home Alone 1 de inbrekers afleidt!

  1. Maak het de inbrekers niet te makkelijk

De gemiddelde inbreker is erg inventief en creatief. Zo gebruiken ze vaak de omgeving om binnen te komen. Zorg er om die reden voor dat ladders, bankjes of vuilnisvakken buiten bereik zijn van de inbreker. Goede buitenverlichting kan ook erg helpen. Een lamp met een bewegingssensor voorkomt er in ieder geval voor dat de inbreker in het donker onopgemerkt zijn werk kan doen.

  1. Denk na over social media gebruik

Tegenwoordig is dit een erg moeilijke voor de meeste mensen. Een Instagram-story van je vakantiehuisje of een selfie met die vriendelijke Spaanse ober op Facebook: het is erg verleidelijk om vrienden en familie via social media op de hoogte te brengen dat je zo naar je zin hebt op je vakantiebestemming. De inbreker anno 2018 is inmiddels geëvalueerd naar de zogenaamde social burglar; dieven die social media gebruiken om potentiele inbraakadressen te scannen. Een foto op het vliegveld met de tekst “Even lekker 14 daagjes weg” is een vrijbrief voor een inbreker. Kortom: let op wat je plaatst op social kanalen, want – helaas – is dit een veelgebruikte informatiebron van de hedendaagse crimineel.

Lock Secure

Daarnaast kun je natuurlijk ook goed naar je deur- en raambeveiliging kijken. Het scheelt namelijk enorm of een inbreker gemakkelijk binnenkomt of niet. Lock Secure is specialist op dit gebied en adviseert je graag in inbraakpreventie. Wij zijn actief in heel Nederland, van Maastricht tot Groningen en uiteraard laat onze slotenmaker Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Utrecht niet links liggen. Meer informatie? Bekijk dan onze website!

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam