Living Smart
Image default
Babykamer en kinderkamer

Nieuwe trends voor ouders in 2017

Wanneer we Pinterest moeten geloven zijn er een aantal trends die als ouder van kinderen op dit moment spelen. Hierbij zie je dat vooral de veiligheid van het kind centraal staat en het gebruik van chemische producten zoveel mogelijk moet worden vermeden. Maar ook de rol van techniek en het internet als het spelen met je zintuigen zijn hot. Maar ook trends in het interieur die vooral een rustige uitstraling geeft. Spelletjes tijdens het reizen en het meer betrokken raken bij de emoties van je kind en het meer binnen spelen zijn bijzondere trends die momenteel worden waargenomen door dit grote sociale platform.

Veiliger speelgoed dat de zintuigen prikkelt

Wanneer je veel speelgoed bekijkt dan zul je ervaren dat er ook veel verkeerde materialen worden gebruikt bij speelgoed. Het is belangrijk dat uw kind veilig kan spelen en we zien dat ouders hier steeds meer attent op zijn geworden. Hout speelgoed en veilige materialen als bijvoorbeeld PLA bij de 3D pen is momenteel trendy. Mede omdat de zintuigen van kinderen vaak extra geprikkeld kunnen worden door reuk, aanraking, proeven of zien en horen. Allemaal belangrijke aandachtspunten voor de ontwikkeling van kinderen.

Binnen spelen in de wintermaanden

Natuurlijk zijn kinderen in de zomer steeds meer buiten te vinden maar toch is het binnenspelen nog steeds erg populair en niet alleen aan de koude wintermaanden voorbestemd. Natuurlijk komt dit door de techniek van o.a. internet, computers, apps, games en of creatieve spelletjes waar vooral ook het denkvermogen van kinderen mee wordt gestimuleerd. Onderzoek heeft aangetoond dat ook een neutrale speelkamer met rustige kleuren bovendien een goede uitwerking heeft op uw kinderen. Baby’s hebben zelfs al een voorkeur voor zwart-wit en geometrische patronen. Maar zeker door de toch al vaker binnen spelende kinderen kan hun directe omgeving een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het kind.