Living Smart
Image default
Raamdecoratie en zonwering

Raamfolie, wat voor soorten zijn er?

Raamfolie

Raamfolie wordt niet veel meer gebruikt, maar toch kan raamfolie voor heel veel dingen handig zijn. In een bedrijfspand zitten talloze ramen. En wanneer u deze ramen slim gebruikt kan dit ook een potentieel reclamebord zijn. Door middel van raamfolie te gebruiken als reclame weten voorbijgangers meteen welk bedrijf daar zit en wat daar gebeurd. Hierdoor heeft u dus constante reclame bij u. U kunt uw bedrijfslogo op de ramen plakken of uw producten/ diensten. Er zijn niet veel bedrijven die voor u raamfolie kunnen leveren. Het is dus belangrijk dat u een goede keuze maakt qua bedrijf. Er zijn vele verschillende soorten folies. Er is bijvoorbeeld:

–          Zandstraalfolie

–          Spiegelfolie

–          Oneway vision folie

–          Kleurfolie

–          Antikrasfolie

–          Anti-graffiti folie

–          Veiligheidsfolie

–          Zonwerende folie

–          Privacy folie

Soorten raamfolies

Op al deze soorten kan reclame worden gedrukt. Maar u kan ook altijd de raamfolie gebruiken zodat mensen niet volledig naar binnen kunnen kijken. Het bedrijf waarbij u de folie gaat bestellen kan u altijd advies geven over wat voor soort folie het best is voor uw bedrijf. Het bedrijf zorgt ervoor dat er in de ontwerpstudio samen met u een ontwerp wordt gemaakt, hierna gaan ze het produceren en tot slot brengen zij het ook professioneel aan op uw ramen. Het is namelijk lastig om dit zelf te doen met weinig ervaring aangezien u dan grote kans hebt op luchtbubbels tussen het raam en de folie.

Privacy folie zorgt ervoor dat niemand naar binnen kan kijken, maar dat de zon wel naar binnen schijnt. U heeft privacy en de ramen zijn netjes afgewerkt. Zandstraalfolie heeft een matte afwerking en laat een groot deel van het zonlicht door waardoor u alsnog natuurlijk licht heeft. Spiegelfolie is leverbaar in meerdere kleuren, hierbij kan u vanbinnen wel naar buiten kijken maar mensen aan de buitenkant zien een perfecte weerspiegeling waardoor zij niet naar innen kunnen kijken. Ook is er glasheldere folie. Dit is een volkomen transparante folie speciaal ontwikkeld om het te laten bedrukken. Creatieve ontwerpen kunnen erop worden geprint terwijl de onbedrukte delen glashelder blijven. Daardoor lijkt het net alsof het ontwerp in de ramen zelf zit. Ook hoeft hierdoor het folie niet meer uitgesneden te worden. Hierdoor heeft u geen kans op delen die loslaten door het weer. One way vision folie is geperforeerd met talloze kleine perforaties. Aan de bedrukte kant valt het niet op dat er kleine gaatjes in het folie zit waardoor mensen aan de buitenkant de boodschap duidelijk kunnen zien. En wanneer u binnen zit zult u zien dat het lijkt alsof er haast geen folie op de ruit zit omdat u gemakkelijk naar buiten kan kijken. Met kleurenfolie geeft u uw ramen kleur. Wanneer het licht dan binnen valt geeft het een heel ander beeld. Kleuren doen een ruimte soms erg goed, de gehele sfeer voelt anders. Tot slot zijn er veiligheidsfolies. Hiervoor is er anti-graffiti folie wat ervoor zorgt dat graffiti gemakkelijk van uw ruiten kunnen worden gehaald. Ook beschermt het tegen krassen gezien de folie uit 4 lagen bestaat. Wanneer u een kras ziet kan u gemakkelijk een laagje folie eraf halen zodat de ruit er weer als nieuw uit ziet! Ook zijn uw ramen zo sterk als veiligheidsglas waardoor inbrekers geen schijn van kans maken. De folie bestaat uit meerdere lagen polyester en zorgt ervoor dat het glas bij elkaar blijft wanneer er geprobeerd wordt het te breken. Zoals u ziet zijn er dus vele soorten raamfolies. Bekijk goed wat bij uw bedrijf past en welk bedrijf u hiervoor inschakelt!

https://tinttotaal.nl/ons-aanbod/raamfolie/