Living Smart
Image default
Woning en Tuin

Prachtige waterelementen in de tuin

Ben je op zoek naar manieren om je tuin net dat extra’s te geven? Waterelementen zijn dan zeker de juiste keuze. Er zijn verschillende soorten waterelementen, zoals een waterval muur, watertafels, vijvers en meer. Stromend water in je tuin kan echt een ontspannend en rustgevend effect creëren. Daarnaast zien ze er ook nog eens prachtig uit. Met de juiste  waterelementen van Adezz krijgt je tuin een luxe uitstraling. In dit artikel zullen we je inspireren met enkele prachtige ideeën en ontwerpen. Lees verder!

Betoverende waterval muur

Een waterval muur van Alfinity is een prachtige muur met een geïntegreerd watersysteem waardoor er constant water van boven naar beneden stroomt. Het geluid van stromend water creëert een kalmerende sfeer, waarmee je de natuur echt in eigen huis haalt.  Je kunt de waterval muur tegen een groene achtergrond plaatsen of een contrast creëren met een muur van natuursteen. Het water dat langs de muur naar beneden stroomt, maakt je tuin een stuk levendiger.  Het is een ware blikvanger en zal ongetwijfeld indruk maken.

Sfeervolle watertafel rond

Als je op zoek bent naar een uniek waterelement, kijk dan eens naar de watertafel rond. Deze tafel heeft een ingebouwd watersysteem waarmee het water elegant over de randen stroomt. Het creëert een ontspannen sfeer. Je kunt de watertafel rond in het midden van je tuin plaatsen als een opvallend middelpunt, of op een rustige hoek waar je kunt ontspannen en genieten van het geluid van kabbelend water.

Stijlvol waterblok

Voor degenen die houden van strakke lijnen en een minimalistisch design, is een waterblok de perfecte keuze. Dit moderne waterelement bestaat uit een rechthoekige structuur met een waterreservoir erin verwerkt. Het water stroomt rustig over de randen van het blok, wat een gevoel van sereniteit creëert. Plaats het waterblok in de buurt van je terras om een stijlvolle sfeer te creëren waar je van kunt genieten als je buiten bent.

Vijver

Een vijver is een fantastisch waterelement voor in de tuin. Het kalme water in combinatie met waterplanten zorgt voor een rustige sfeer, en kan de tuin echt tot leven brengen. Je zult merken dat er dieren op afkomen, zoals vogels die water komen drinken. Je kunt kiezen voor een formele vijver met strakke lijnen en symmetrische vormen, of juist voor een informele vijver met een natuurlijke uitstraling. De vijver kan dus dienen als thuisbasis voor vissen en waterplanten, waardoor er een levendig ecosysteem ontstaat. Je zou zelfs een bruggetje, fontein of waterval kunnen toevoegen aan de vijver. Hoe dan ook, waterelementen maken je tuin een ontspannen omgeving vol met leven.