Living Smart
Image default
Woningen

Verminder het verbruik van je elektrische boiler met deze tips

De maandelijkse kosten wordt iedere keer steeds hoger en hoger en daarom hebben we een paar goede tips voor je opgezocht zodat je het verbruik van je elektrische boiler kunt verminderen. Zo kun je bijvoorbeeld de boiler gaan isoleren maar ook kun je gebruik maken van een timer in combinatie met het nachttarief dat voordeliger is. Ook het verlagen van de temperatuur is een optie. Kun je dat geld wat je bespaart mooi gebruiken voor leukere dingen of wat extra sparen. Een boiler 80 liter voor in je woning kan ook geschikt zijn.

De boiler isoleren

De eerste tip is het isoleren van de boiler. Water dat de boiler opwarmt en vervolgens niet wordt gebruikt zal worden opgeslagen in de boiler maar dit betekent ook dat de warmte minder wordt. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen is het isoleren van de elektrische boiler een goede optie. Je hoeft hiervoor geen hulp in te schakelen van een professioneel want je kunt dit eenvoudig zelf doen. Maak gebruik van bijvoorbeeld piepschuim maar ook isolatiedekens is een mogelijkheid.

Maak gebruik van een timer

Wat je ook kunt doen is het installeren van een timer. Met behulp van deze tip kun je ervoor zorgen dat de elektrische waterboiler in de nacht het water gaat opwarmen waardoor je gebruik maakt van het nachttarief dat in veel gevallen een stuk lager is als het dagtarief. Een timer kun je overal aanschaffen en zelf eenvoudig installeren.

De temperatuur verlagen

De derde tip is het verlagen van de temperatuur van de boiler. Normaal gesproken wordt het water tot maximaal 90 graden opgewarmd maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig want een lager temperatuur is ook prima. Je zult zelf even uit moeten zoeken welke temperatuur het beste bij jouw huishouden past. Dit is voor iedereen anders. Je bespaart tot wel 5% aan energie als je temperatuur zes graden laat dalen.