Living Smart
Image default
Financieel

Starten met beleggen

Pas recentelijk ben ik begonnen met beleggen. Eerst dacht ik dat het voor grijze muizen was. Totdat een van mijn vrienden vertelde over zijn beleggingen in bepaalde aandelen. Een paar dagen daarna was ik toch wel benieuwd wat de financiële markt te beiden had. Voor iemand zonder verstand van financiële zaken kan het lastig zijn om in te stappen. Daarom heb ik een cursus gevolgd via Beleggen.info.

Mijn ervaring als belegger

Na de cursus voelde ik me zeker om te starten met beleggen. Het principe van beleggen is eigenlijk vrij eenvoudig: je koopt of verkoopt iets om het later te kopen of verkopen met als doel het behalen van winst. De afgelopen jaren is er dankzij de introductie van verschillende online brokers mogelijk om zowel te kopen als om te verkopen, hierdoor kan je geld verdienen op zowel stijgende als dalende markten.

Het heeft mij al aardig wat opgebracht. Ik heb een tamelijk hoog rendement kunnen halen uit mijn lage inleg, deze heb ik keer op keer weer opnieuw geïnvesteerd. Het beleggen werkt voor mij als een passieve inkomsten bron naast mijn baan. Als er dus iets zou gebeuren waardoor ik niet meer kan werken heb ik deze vorm van inkomsten nog.