Living Smart
Image default
Huishouden en schoonmaak

De beste wasmachine 2019: Ideale wasmachines voor elk budget

De wasmachine is een van de huishoudelijke apparaten waar u zich het dagelijks leven niet meer kunt voorstellen.

Er zijn veel verschillen in de wasmachines – niet alleen in prijs, maar ook in de modellen. Topladers, enkele wasmachines en vele andere modellen zijn beschikbaar.

Als u ook op zoek bent naar een nieuw model, kunt u zich hier op tevredenconsument.nl informeren over aanbevolen merkapparaten. 

We kijken ook naar tests op andere consumentenmagazines en beantwoorden al uw vragen over wasmachinetypes en belangrijke details van de apparatuur in de sectie Koopadvies.

 

Wat is een wasmachine en waarom zijn ze zo populair bij de consument?
Wasmachine testDe wasmachine is een huishoudelijk apparaat waarmee we onze was kunnen wassen. Een leven zonder dit huishoudapparaat is waarschijnlijk niet meer denkbaar, zou ook erg bewerkelijk zijn. In sommige huishoudens wordt het elke dag gebruikt, niet alleen voor het wassen van kleding, maar ook voor het wassen van dekens, beddengoed, handdoeken, gordijnen en dergelijke.

De gebruikelijke wasmachines worden meestal aan de voorzijde gevuld door een ronde opening en worden frontladerwasmachines genoemd. Daarentegen zijn er ook wasmachines waar de was van bovenaf gevuld wordt. Deze worden top loader wasmachines genoemd.

Deze bovenladerwasmachines zijn geschikt voor kleine, smalle ruimtes, omdat ze meestal ook iets smaller zijn dan de voorladermachines.

De wasmachine met voorladersysteem is eenvoudig te vullen omdat de opening vrij groot is. Vooral kleinere mensen hebben minder problemen met de voorladermachine dan met de bovenlader wasmachine. Omdat de trommel van bovenaf gevuld of geleegd wordt, moet je in de trommel buigen om kleinere onderdelen te verwijderen.

De voorladerwasmachines hebben het voordeel dat ze op elkaar gestapeld kunnen worden met bijvoorbeeld een droger. Dit betekent dat de wasmachine en wasdroger in de keuken of badkamer kunnen worden geïnstalleerd om ruimte te besparen. Om het geheel stabiel te kunnen stapelen, zijn er geschikte kits beschikbaar.

In onze wasmachinevergelijking houden we ons bezig met de voorladerwasmachines.

De wasmachines zijn vrijwel hetzelfde in ontwerp, maar verschillen in programma’s en functies. De energie-efficiëntie van de wasmachines kan ook variëren; de A+++++ efficiëntieklasse is momenteel de beste klasse. Alle wasmachines uit onze vergelijking hebben de energie-efficiëntieklasse A+++++.

Bij frontladermachines maken we onderscheid tussen vrijstaande en geïntegreerde wasmachines. Deze laatste kunnen bijvoorbeeld in de keuken of badkamer in de bijbehorende kasten worden geïnstalleerd, zodat ze niet zo opvallend zijn en in het beeld worden geïntegreerd.

Waar u op moet letten bij het kopen van een wasmachine wordt in het bijzonder uitgelegd op onze website.

https://tevredenconsument.nl/huishoudelijke-apparaten/beste-wasmachine-2019/