Living Smart
Image default
Bouwen en verbouwen

Van dakpannen naar rieten dak

Een dak van je huis kan van grote invloed zijn op de uitstraling van uw huis. Er zijn verschillende soorten daken in Nederland. Zo zijn er daken bekleed met dakpannen maar zijn er ook daken bekleed met EPDM. Er zijn dakbedekkingen in verschillen kleuren en soorten. Vaak hebben elk van deze verschillende dakbedekkingen verschillende voor- en nadelen. Daarnaast kennen ze ook allemaal een andere levensduur. EPDM heeft bijvoorbeeld een levensduur van ongeveer 40 jaar. Dit zorgt ervoor dat je hier eigenlijk weinig omkijken naar hebt en eigenlijk heel makkelijk te onderhouden is. Dakpannen zijn er voornamelijk om het onderdak te beschermen tegen water. Door middel van dakpannen wordt het water afgevoerd. De laatste paar jaar wordt er ook steeds vaker weer een overstap gemaakt naar een rieten dakbedekkingen. Vooral van dakpannen wordt de overstap gemaakt naar riet.

Van dakpannen naar een rietendak vereist wel de nodige ervaring. Gelukkig zijn er in Nederland wel veel ervaren rietdekkers. Wanneer u de overstap maakt van dakpannen naar een rieten dak is het belangrijk om hier goed over na te denken. Het is belangrijk om hier wel advies over in te winnen. Niet alle daken zijn namelijk geschikt voor de transformatie naar een rieten dak. Er is daarom eerst een analyse van uw dak nodig. Hierbij wordt er vooral gekeken naar de hellingshoek van uw dak. Voor de transformatie is namelijk een vrij schuine dak voor nodig. Het water moet goed naar beneden kunnen stromen. Daarnaast moet de dakconstructie aan de nodige eisen voldoen. Het kan namelijk zo zijn dat een transformatie naar een rieten dak niet haalbaar is. Wellicht dat het wel haalbaar kan worden door middel van constructiewijzigingen.

Het is mogelijk om u dak te veranderen naar een rieten dak. Het is wel belangrijk om eerst een technische analyse te laten uitvoeren over uw dak. Het kan namelijk zo zijn dat er eerst constructiewijzigingen aan vooraf moeten gaan om dak succesvol te transformeren.

http://www.rietwerk.nl/