Living Smart
Image default
Bouwen en verbouwen

Wat kan ik allemaal Bouwen?

Vroeger deed bijna iedereen het al als klein kind, in ieder geval heel veel jongens. Namelijk, Bouwen! Zo bouwde je als klein jongetje bijvoorbeeld huizen met duplo of lego en zette je zelfs misschien een paar jaar later wel een boomhut in elkaar. Zelfs nu je volwassen bent doe je het waarschijnlijk nog zonder dat je er zelf bewust van bent. Neem nou een bed of een kast die je bij de Ikea hebt gekocht die je vervolgens zelf in elkaar mag zetten. Ook verbouwen telt natuurlijk als iets Bouwen!

Je bent er vaker mee bezig dan je denkt

Je kan dan ook eigenlijk alles wel maken. Niet iedereen heeft de juiste gereedschappen en de benodigde kennis om van alles in elkaar te kunnen zetten, maar het zou kunnen! Als je alleen al bedenkt dat heel veel bekende en grote gebouwen en dergelijke door de mens zijn gemaakt, dan is dat best indrukwekkend! Neem nou bijvoorbeeld de piramides. Die zijn wel tientallen meters hoog en voor die tijd om dat zonder elektrische machines en apparatuur te moeten doen is dat natuurlijk heel bijzonder. Het Empire State Building is ook een goed voorbeeld. Deze is natuurlijk wel met behulp van allerlei machines gemaakt, maar het blijft knap. Het is namelijk niet niks om een gebouw van 381 meter hoog in elkaar te zetten. Dit zijn natuurlijk wel twee uitersten qua voorbeeld, maar om te beginnen is je eigen huis Bouwen al een hele uitdaging.

Wat kan ik allemaal laten Bouwen?

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om iemand anders iets voor je te laten Bouwen wanneer je er zelf geen tijd voor hebt of zin in hebt. Zo zijn er genoeg beroepen en bedrijven die je hierbij kunnen helpen, zoals:

–        Een timmerman

–        Een stratenmaker

–        Een bouwbedrijf

–        Een loodgieter

http://bob-de-bouwer.nl/