Living Smart
Image default
Aanbiedingen

Verschillende soorten LED spots overkapping

Wanneer je LED spots in jouw overkapping wilt dan heb je de keuze uit verschillende soorten LED spots. Om jou te helpen met deze keuze hebben we alle soorten LED spots overkapping opgezocht zodat jij de beste voor jou kan kiezen.

Inbouwspots

Een veelgebruikte soort verlichting overkapping is de inbouwspot. Zoals de naam al voorspeld worden deze ingebouwd in de wand of de overkapping. Deze zijn natuurlijk superhandig omdat ze zonder problemen in het interieur passen. Hier hoef je totaal geen moeite voor te doen. Het enige nadeel is dat je wel een dikke vloer of wand moet hebben omdat er ruimte moet zijn om de spots in te bouwen, maar dit is bij een overkapping vaak wel te realiseren.

Opbouwspots

Opbouwspots zitten niet in de muur of vloer verwerkt, maar ze zitten op een armatuur. Toch kan dit ook heel charmant zijn. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om verschillende opbouwspots op dezelfde armatuur te zetten en zo zes lichtpunten bij elkaar te creëren. Bovendien kan een armatuur ook heel mooi zijn en kan het iets toevoegen aan het interieur van het terras. Ook heb je nog armaturen waarop je de LED spots overkapping kan draaien waardoor je zelf kan kiezen waar het licht schijnt. Dit kan heel handig zijn, als je een keer wilt lezen bijvoorbeeld. Een nadeel aan opbouwspots is dat ze meestal wel wat duurder zijn dan inbouwspots.

Waarom dan LED?

Natuurlijk heb je niet alleen LED spots overkapping, maar toch raden wij aan om voor LED spots overkapping te kiezen. Als eerste is LED veel milieuvriendelijker dan andere soorten lampen en dat is altijd goed. Maar LED lichten zijn ook duurzamer en gaan dus een stuk langer mee. LED lichten zijn op het begin dus misschien wat duurder maar dat geld haal je er sowieso uit.

Nu is het aan jou de keus of je kiest voor inbouwspots of opbouwspots. Beide hebben zo zijn voor- en nadelen. Het ligt er natuurlijk aan wat jij belangrijker vindt waar je voor kiest. En als je er zelf niet goed uitkomt dan kun je altijd naar Ledlogic nog naar toe voor meer informatie en advies. Hier vind je niet alleen meer informatie over LED spots overkapping maar kun je zelfs als naar de twee opties kijken en misschien al de spots vinden die je wilt hebben.

https://www.hamulight.com/nl