Living Smart
Image default
Vervoer en transport

Vrachtwagenchauffeur worden, wat is code95

Als jij aspiraties hebt om vrachtwagenchauffeur te worden dan zit je bij deze blog goed. Wij hebben namelijk een blog geschreven over hoe je vrachtwagenchauffeur moet worden en hoe je het beste die code95 op je rijbewijs krijgt.

Wat moet je weten over vrachtwagenchauffeurs

Voordat wij het gaan hebben over hoe je vrachtwagenchauffeur kunt worden is het belangrijk dat je weet waar je aan toe bent. Vrachtwagenchauffeur is namelijk niet een baan voor iedereen. Je zult veel uren draaien en bent vaak dagen niet thuis. Je zult in de kleine cabine van je vrachtwagen slapen en vaak dagen achter elkaar in je eentje zijn als dit klinkt als iets voor jou dan moet je er ook voor gaan. Wel een groot voordeel is dat je vaak best goed verdient vooral als je behalve code95 nog andere certificaten hebt voor.

Wat Moet je doen om je code95 te krijgen.

Voordat je jezelf vrachtwagenchauffeur kunt noemen is het belangrijk dat je allereest je reguliere rijbewijs haalt. Als je eenmaal je reguliere rijbewijs hebt gehaald dan zul je je vrachtwagen rijexamens kunnen doen. Ja je leest het goed examens. Je moet namelijk twee theorie examens en twee praktijktoetsen afleggen. Dus het is best een hoop werk maar gelukkig als je eenmaal je examens gehaald hebt dan krijg je de code95 certificatie op je rijbewijs. Deze is 5 jaar geldig en moet kan met nascholing worden vernieuwd.

Hopelijk heb je dankzij deze blog wat meer informatie kunnen krijgen over je code95 stempel te behalen

https://eurotransportcollege.com/nascholing-code-95/