Living Smart
Image default
Vervoer en transport

Een ervaren autorijschool in Maastricht vinden

Maastricht is een grote stad met ongeveer 120.000 inwoners. Ruim 25.000 van deze inwoners zijn mensen van tussen de 15 en 25 jaar oud. In deze categorie zitten dus ook veel personen die voor het eerst mogen beginnen met autorijlessen. Daarvoor moeten ze wel een geschikte autorijschool vinden die bij hun past.

Voor het vinden van een autorijschool Maastricht die bij jou past, kun je rekening houden met een aantal criteria. Denk hierbij aan een ervaring en professionele rijschool. Cordewenerscholing.nl heeft al meer dan 50 jaar ervaring in Maastricht en omgeving. Met een slagingspercentage dat boven het landelijk gemiddelde ligt, zit je hier dus goed.

Hoe zien de rijlessen eruit?

Het is ten eerste belangrijk om te vertellen dat je pas op praktijkexamen mag, wanneer je het theorie examen behaald hebt. Je doet er dus goed aan om op tijd je theorie te halen. Tijdens de eerste rijles krijg je de basis uitgelegd. Je zult eerst alleen beginnen met sturen. Daarna mag je gebruik gaan maken van het gas- en rempedaal. Pas als je dat onder de knie hebt mag je beginnen met schakelen.

De lessen die hierna volgen leer je steeds meer over de auto en hoe deze aanvoelt. De rijinstructeur zal je daarnaast constant erop wijzen hoe belangrijk veiligheid in het verkeer is. Goed in je spiegels kijken, richting aangeven en voorrang verlenen staan hoog in het vaandel.

Bij autorijschool Maastricht leer je op je eigen tempo en niveau. Fouten maken is onderdeel van de rijlessen. Hier leer je alleen maar van en dan zul je het weten voor als je eenmaal zelf de weg op mag. Als je eenmaal alles onder de knie hebt dan is het tijd voor het praktijkexamen. Dit examen duurt ongeveer een half uur waarbij een examinator van het CBR met je meerijdt.

https://cordewenerscholing.nl/