Living Smart
Image default
Woonkamer

Vocht in huis? Schrijver Systeem lost het op

Vocht in huis is een veelvoorkomend probleem. Door dagelijkse bezigheden als koken, douchen en de was uithangen ontstaat soms meer vocht dan de woning kan verwerken. Dit noemen we condensatievocht.

Maar vochtproblemen kunnen ook ontstaan tijdens extreem natte periodes of wanneer de fundering en muren niet meer naar behoren werken. Is dit permanent? Dan heeft vocht in huis nadelige gevolgen. Voor de woning zelf. Maar ook voor de gezondheid van de bewoners.

Vochtproblemen herkennen

Teveel aan vocht in huis is niet per definitie een vochtprobleem. Als het maar tijdelijk is en dat het vocht de tijd krijgt om de woning weer te verlaten. Ventileren kan al helpen. Dus zet regelmatig een raam open en laat de was buiten drogen. Met wat kleine dagelijkse aanpassingen hoeft vocht geen probleem te zijn.

Wel is het een probleem wanneer er teveel aan vocht zich in de muren gaat ophopen. En wanneer dit structureel is, dan is dit wel schadelijk. Het vocht tast namelijk de woning aan wat gevolgen heeft voor de waarde van de woning. Bovendien is het ook schadelijk voor de gezondheid. Ons advies: laat er wat aan doen voordat de klachten verergeren.

Wilt u weten hoe je vochtproblemen kunt herkennen? Kijk op de pagina: Vocht in huis. Hoe herken je de signalen?

Weten of uw woning te vochtig is? Gratis vochtmeting en offerte

Het is niet altijd even duidelijk of er sprake is van een permanent vochtprobleem. Vindt u het lastig om de diagnose te stellen? Laat dan een gratis vochtmeting uitvoeren door Schrijver Systeem. Mocht blijken dat uw woning last heeft van te veel vocht in huis, dan ontvangt u de offerte vochtbestrijding

Uw vochtproblemen permanent opgelost met Schrijver Systeem

Vertoont uw woning signalen van teveel vocht? Het Schrijver Systeem is een slimme oplossing om dit permanent op te lossen. Met in de buitenmuur aangebrachte prefab-elementen wordt overtollig vocht afgevoerd. Voor altijd! De werking is voor 100% gebaseerd op natuurlijke luchtstromingen. Reken definitief af met vochtproblemen in huis en neem contact op met Schrijver Systeem®.

https://schrijversysteem.nl/teveel-vocht-in-huis-de-signalen/