Living Smart
Image default
Woning en Tuin

wat is het verschil tussen een aardlekschakelaar en een installatieautomaat?

Eerst wat is een aardlekschakelaar? Een aardlekschakelaar is een apparaatje dat in de groepenkast gemonteerd moet zijn. Wanneer je dat niet hebt dan ben je eigenlijk illegaal bezig. Je moet het hebben in de groepenkast, omdat het voor beveiliging is voor jou en je huis. Wanneer je een lekstroom hebt dan helpt de aardlekschakelaar je. De aardlekschakelaar die zet je apparaat dan metteen uit, zodat je apparaat niet kapot kan gaan. De installatieautomaat die zorgt ervoor voor als je een kortsluiting krijgt dat je apparaat uit wordt gezet. Wanneer dit niet gebeurd dan kan je apparaat nog verder kapot gaan en misschien kan er ook wel brand komen in de meterkast. Elektricien dordrecht die kan de onderdelen voor je installeren.

Elektricien dordrecht weet elk onderdeel van de meterkast

De elektriciens van elektricien dordrecht die hebben veel ervaring gehad met elk onderdeel van de meterkast. Elektricien dordrecht die weet welk onderdeel van welk apparaat voor werk doet. elektricien dordrecht die geeft ook voor advies dat je metteen een aardlekschakelaar en een installatieautomaat in de meterkast het best kan hebben. Wanneer je dit soort apparaatjes niet hebt dan is de kans groot dat als het mis gaat dat het heel erg mis kan gaan in de meterkast. Elektricien dordrecht die probeert je daarmee te helpen.

Verplicht iets doen in de meterkast

Je bent verplicht om een paar dingen te doen in de meterkast, zoals je aardlekschakelaar testen en je meterkast laten gechecked worden door een erkende elektricien. Je moet dit doen, zodat de kans veel kleiner is dat je dan een probleem gaat krijgen in de meterkast. Elektricien dordrecht die kan je helpen met de meterkast. De elektriciens die kunnen snel zien of er een apparaat nog wel goed werkt of niet.