Living Smart
Image default
Zorg

Wat is outplacement?

Raak je binnenkort werkloos door ontslag en wil je weer snel een nieuwe baan?

Dan is outplacement wellicht een optie. Outplacement stelt je in staat om je je weg naar een nieuwe baan uit te stippelen samen met een outplacementbureau naar je keuze. Ook bij Werkcontact in Breda kan je een dergelijk traject volgen.

In ons dagelijks leven staan we flink onder druk. Verwachtingen zijn hooggespannen. We hebben af en toe iemand nodig die ons helpt zaken in perspectief te zetten. Een outplacementcoach helpt mogelijkheden te benutten en doelen te realiseren.

Outplacement bestaat uit ondersteuning bij het vinden van een nieuwe baan. De coach brengt het aandachtsgebied in kaart en formuleert een plan van aanpak.

Er volgt een analyse en een aantal gesprekken. Je wordt zorgvuldig begeleid bij het implementeren van je nieuwe inzichten. Een ander perspectief  creëert nieuwe mogelijkheden. De analyse stelt ons in staat de basis van je persoonlijkheid direct helder in beeld te krijgen. Aan de hand hiervan kunnen we zien welke eigenschappen van nature bij je horen en welke niet. Je krijgt meer duidelijkheid over wat voor jou werkt en wat je op langere termijn ondermijnt. We bespreken kwaliteiten, blinde vlekken, uitdagingen en mogelijkheden die naar voren komen. Vervolgens bespreken we, rekening houdend met je persoonlijke basiseigenschappen, andere manieren om met je situaties om te gaan. Door technieken toe te passen die bij je aansluiten zal je jezelf goed voelen en zal je situaties gunstig kunnen beïnvloeden. Wanneer dat moment is bereikt wordt er samen met het outplacementbureau naar een nieuwe baan gezocht. Je wordt intensief begeleid naar een nieuwe werkomgeving die echt duurzaam is en past bij jouw profiel, competenties en mogelijkheden.

Wanneer een outplacementtraject wordt uitgevoerd in opdracht van je werkgever zullen er, alleen met jouw uw akkoord, rapportages worden opgemaakt. Ook zullen er eventueel besprekingen met jou, je werkgever en je coach plaatsvinden. Gesprekken tussen jou en de outplacementcoach zijn inhoudelijk vertrouwelijk.

https://www.outplacementverzekering.nl