Living Smart
Image default
Slaapkamer

Wat voor poster wil je op je kinderkamer hangen?

Een eenvoudige manier om je kinderkamer een beetje op te vrolijken zonder direct al te veel uit te geven, is door leuke posters op te hangen. Posters geven meteen wat kleur aan de kamer, en als je er een paar ophangt, kun je meteen een thema aan de kamer geven.

Kleurige posters Als het behang en de vloerbedekking weinig kleur hebben, kun je kiezen voor kleurige posters om wat kleur aan te brengen in de kamer. Kinderen vinden kleur altijd erg leuk en voelen zich veel meer aangetrokken tot iets met een leuke kleur. Een paar vrolijk gekleurde posters kunnen een groot verschil maken, bijvoorbeeld als je budget niet toereikend is om nieuw behang of nieuwe vloerbedekking te kopen, of als je graag veel verschillende kleuren in de kamer wilt hebben. Tip: Geweldige Eef Lillemor kinder posters!

Leerzame posters De een vindt het niks, de ander waardeert het juist om leerzame posters op de kinderkamer te hangen. Als je kind wat moeite heeft met leren kan het net een extra steuntje in de rug zijn. Ook als je kind juist heel erg leergierig is, is het leuk om leerzame posters op te hangen, zodat ze altijd met basisvaardigheden bezig kunnen zijn. Wat voor posters je kiest, is natuurlijk afhankelijk van de leeftijd en het niveau van je kind. Je kunt bijvoorbeeld een poster met cijfers ophangen, of met letters of zinnen, of rekensommen. Uitgelicht: alle hippe kinderkamer accessoires naast posters

Decoratieve posters Wil je geen bijzonder kleurige poster in de kamer van je kind, en ook geen leerzame poster? Dan is er bijzonder veel keus uit decoratieve posters voor kinderkamers. Je kunt werkelijk alle kanten op. Eerst moet je eigenlijk kiezen of je een foto wilt of een afbeelding. Er zijn foto’s in postervorm van werkelijk alles, alle natuur die je je maar kunt inbeelden, maar ook dieren, gebouwen, eigenlijk alles op aarde. En al deze keuze heb je ook als je een poster van een afbeelding wilt, en dan nog meer. Want wil je gekke dieren of juist realistisch afgebeelde dieren? En als je geen afbeelding wilt van iets wat op deze aarde voorkomt, wil je dan een afbeelding van een fantasiewereld of van ons heelal? Kortom, de keuze voor vooral een decoratieve poster is nog niet zo simpel. Misschien kun je hier het beste een expert voor inschakelen: je kind. Die weet immers het beste wat hij of zij graag op de kinderkamer heeft hangen.