Living Smart
Image default
Woonkamer

Laatste toevoeging aan mijn interieur: berber tapijten

Goedemiddag allen. Ik wil in dit artikel de laatste, meest recent aankoop voor mijn interieur toelichten. Namelijk een authentiek Berber kleed. Ik was al lang op zoek naar iets dat nog ontbrak in mijn woonkamer. Op een dag had ik een Eureka moment. Een vloerkleed. Maar niet zomaar een vloerkleed of tapijt. Het moet wel goed passen. Het moet sfeervol zijn. Het moet zacht zijn. Het moet uniek zijn. Het moet fair trade zijn.

Wat blogs en magazines doorspittend vond ik al snel het antwoord: Berber tapijten. Ook wel genoemd Beni Ouarain tapijten. Die voldoen aan al mijn eerder genoemde criteria. Nu wist ik dus waar ik echt naar op zoek was. Nu nog een specifiek kleed vinden. Beetje googelen. Toen vond ik hier het berberkleed Razi. Die voldeed aan al mijn verlangens en paste bovendien in mijn budget niet geheel onbelangrijk.

Als ik eenmaal begin met online shoppen dan wil ik dit ook grondig doen. Dus ik kijk gelijk even verder dan mijn neus lang is. Een lamp kon eigenlijk ook geen kwaad. Mijn keus op dit vlak viel op de oosterse vloerlamp Farouq. Ook deze was vrij scherp geprijsd. Ik had beide items een paar dagen later al in huis. Ik kan zien dat het hier gaat om authentieke waren. De spullen zijn gelukkig ook fair trade. Voor mij is dat ook belangrijk. Ik koop alleen biologisch eten en interieur wanneer afkomstig uit de derde wereld ontwikkelingslanden vind ik dat moet fair trade zijn anders wil ik er niet aan meewerken.

Van vrienden die over de vloer komen tot nu toe ook alleen maar positieve reacties. Iedereen vind het geslaagde aankopen. Blij dat het bij hen ook goed valt. Sommige maten van mij hebben zelf ook direct tapijten en lampen besteld. Andere modellen misschien, want smaken verschillen.